Kurs vajanja

Ovaj kurs vajarstva od četiri časa je uzbudljiva mogućnost za početnike, kao i za one sa prethodnim iskustvom, da nauče šta je vajarstvo i steknu ili razviju osnovne vajarske veštine. Kroz rad sa glinom i gipsom, naučićete niz tehnika uz priliku da istražite svoju kreativnost. Kako biste savladali tehnike vajanja, jedan čas vajanja podrazumeva tri sata rada.

Beo Art House organizuje kurs vajarstva u kojem je moguće savladati osnovne i napredne tehnike vajanja, opšta pravila i korake u izradi skulptura, kao i oprobati se u manje ili više zahtevnim izazovima sopstvene mašte.

Kome je kurs vajanja namenjen?

Vajanje je namenjeno svima koji žele da nauče novu i zanimljivu veštinu, kao i onima koji žele da svoju umetničku crtu izraze na nesvakidašnji i intrigantan način.

Naučićete kako je izgledalo vajarstvo u antičkim vremenima, grčko vajarstvo, rimsko vajarstvo, vajarstvo renesanse.

ZAŠTO naučiti vajarstvo baš u Beo Art House-u?

Ako želite da naučite vajarstvo, ali se pitate zašto posetiti BAH kurs vajarstva u Beogradu, odgovor je jednostavan:

 • Vajarstvo je zabavno i opuštajuće kad naučite kako se pravilno radi.
 • Probudićete svoju kreativnost praveći nešto što vas inspiriše.
 • Ljubazni Beo Art House edukatori će sa vama proći kroz sve korake učenja i kreativnosti.
 • Sav materijal za vajarstvo i oprema su uključeni u cenu.
 • Vajarstvo može biti i dodatni izvor zarade, ako to zaista želite.
 • Prijavite se za čas vajarstva i saznajte zašto je vajarstvo tako zanimljivo.

Zašto je vajarstvo zanimljivo već hiljadama godina?

Vajarstvo je jedan od najstarijih vidova umetničkog izražavanja, poznat svim kulturama i civilizacijama, od pamtiveka pa do danas. Inspiracije za vajanje su beskonačne i umetnici su ih uvek pronalazili u svetu oko sebe, želeći da trodimenzionalizuju svoj umetnički doživljaj.

Vajarstvo je jedan od najfinijih oblika likovne umetnosti poznate čoveku, imalo je glavnu ulogu u evoluciji zapadne kulture. Njegova istorija i stilski razvoj je zapravo razvoj same zapadne umetnosti. Ono je ključni pokazatelj kulturnih dostignuća klasične antike, i imalo je važan uticaj na razvoj renesanse u Italiji. Zajedno sa arhitekturom, vajarstvo je bilo glavni oblik monumentalne religiozne umetnosti koja je vekovima (od V do XIX) bila pokretačka snaga evropske civilizacije. Čak i danas, iako se konstantno razvija, vajarstvo i dalje jeste vodeći način izražavanja i obeležavanja događaja i istorijskih ličnosti.

Tokom svoje istorije, ono je privuklo neke od najvećih umetnika ikada, uključujući i klasične vajare kao što Fidias, Miron od Eleutreje, Poliklitos, Skopas, Lisip, Praksitel i Leokares, kao i Donatelo (1386-1466), Mikelanđelo (1475-1654), Điambolonja (1529-1608), veliki Bernini (1598-1680), Ogist Roden (1840-1917), Henri Mur (1898-1986), Pikaso (1881-1973), Konstantin Brankuši (1876-1957), i Damien Herst (b.1965).

Vrhunski primerci ovog dugo ustaljenog oblika umetnosti mogu se naći u mnogim spektakularnim umetničkim muzejima širom sveta, pa i kod nas, baš kao što i vi možete naučiti kako se vaja uz Beo Art House radionice vajarstva u Beogradu.

Oprema i repromaterijal za vajarstvo su uključeni u cenu

Kako bismo pravili skulputre na našem kursu vajarstva koristimo sledeći materijal i opremu:

 • Glina
 • Gips
 • Žice i armatura
 • Alat za oblikovanje gline
 • Alat za oštrenje
 • Posude

Prijavite se za čas i napravite prvi korak ka lepšem domu i slobodnijem umu.Beo Art House vas očekuje – dobrodošli.

CENA
od 3500 RSD

Obezbeđen materijal

Polaznicima je obezbeđen sav neophodni osnovni materijal i pribor za rad.

Termini održavanja časova su: utorak, sreda i četvrtak (od 18 do 21h), subota (od 16 do 19h) i utorkom (od 10 do 13h).

Jedan termin traje 3h.

tijana-dobric-gacic

Tijana Dobrić Gaćić
SLIKANJE I CRTANJE, KALIGRAFIJA, IKONOPIS

Idejni tvorac BAH hobi centra i predavač. Grafički dizajner sam po struci i trenutno sam na Fakultetu savremenih umetnosti – smer slikarstvo i hitro ciljam ka ostvarenju svojih želja i snova. Kroz višegodišnji rad sa decom i odraslima otkrila sam i razvila veliku ljubav prema ovome što radim, što pored same ljubavi prema slikarstvu i umetnosti predstavlja, za mene, idealnu kombinaciju posla, hobija i poziva.

Bah je moje mezimče, nastalo uz nesebičnu ljubav i podršku meni dragih ljudi, naročito supruga, koji lagano izrasta u sve ono o čemu sam oduvek maštala, a ponekad mi se čini da će i prevazići snove i očekivanja.

Paketi za polaznike

Izaberite paket po vašoj meri

Vrste paketa
Cena
Napomene
Paket (4 termina)9500 RSDPaket važi 4 nedelje od prvog uplaćenog termina.
Seniori8500 RSD
Pojedinačan termin3500 RSD
Individualni časovi
paket (4 termina)
Na upitZa termine individualnih časova dogovaramo se od slučaja do slučaja, prema raspoloživosti predavača i termina, kao i prema slobodnom vremenu polaznika.

Kontaktirajte nas

Prijavite se za radionicu crtanja i slikanja  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Nema proizvoda u korpi.