Izrada mozaika
Mozaik na saksiji
Radionica mozaika u Beo Art House centru
Izrada mozaika na saksijama

Beo Art House mozaik kurs upućuje polaznike na mogućnosti koje tehnika mozaika pruža i uči ih kako napraviti mozaik samostalno. Ujedno podstičemo interes polaznika za istraživanjem sopstvene kreativnosti kojom će zadovoljiti svoje umetničke emocije i pronaći nov, zanimljiv hobi.

Beo Art House hobi centar svojim polaznicima u okviru radionice izrade mozaika pruža priliku da se upoznaju sa osnovama tehnike mozaika i njenom upotrebom, kao i da svoje znanje konstantno unapređuju kroz napredne nivoe radionice. Kroz kvalitetno provedeno vreme u radionicama, uz druženje u veseloj atmosferi, polaznici stiču teorijsko i praktično znanje, ovladavaju veštinom izrade mozaika, upotrebom alata i upoznaju se sa njegovim vrstama:

 • upotrebni dekorativni (pokretni) mozaik,
 • zidni mozaik i
 • podni mozaik.

Kome je BAH mozaik kurs namenjen?

Svima koji žele da naprave nešto predivno za svoj dom, baštu ili unikatan poklon za dragu osobu. Onima koji žele da nauče nov zanimljiv hobi koji će pozitivno uticati na oslobađanje sopstvene kreativnosti. Svima koji žele da iskažu svoje misli kroz umetnost u zanmljivom i prijateljskom okruženju.

Zašto naučiti kako napraviti mozaik baš u Beo Art House-u?

Ako želite da naučite kako se pravi mozaik, ali se pitate zašto posetiti BAH mozaik radionice, odgovor je jednostavan:

 • Pravljenje mozaika je zabavno i opuštajuće kad naučite kako se pravilno radi.
 • Nema boljeg ukrasa za dom od prelepog, ručno napravljenog umetničkog mozaika.
 • Probudićete svoju kreativnost i dete u sebi, praveći nešto što vas inspiriše.
 • Ljubazni Beo Art House edukatori će sa vama proći kroz sve korake učenja i kreativnosti.
 • Sav materijal za pravljenje mozaika i oprema su uključeni u cenu.
 • Izrada mozaika može biti i dodatni izvor zarade, ako to zaista želite.
 • Prijavite se za čas našeg mozaik kursa i saznajte zašto je pravljenje mozaika tako zanimljivo.

Šta je mozaik zapravo i zašto nas je očarao

Mozaik je umetnost stvaranja slike sklapanjem malih delova obojenog stakla, kamena, ili drugih materijala. Najraniji poznati primeri mozaika izrađenih od različitih materijala su pronađeni u hramu u Mesopotamiji i potiču iz druge polovine trećeg milenijuma pne. Sastoje se od komadića kamenja, školjki i slonovače.

Mozaici iz 4. veka pne pronađeni su u makedonskoj palati Egae i oni se ukrasili podove helenističkih vila i rimskih kuća. Zapanjujući podovi od mozaika se mogu naći u rimskim vilama širom severne Afrike, u mestima kao što je Kartagina, i još uvek se može videti velika kolekcija u Bardo muzeju u Tunisu.

Najpoznatiji mozaici iz rimskog doba su izrađeni u Africi i Siriji, u dve najbogatije pokrajine Rimskog carstva. Mnogi Rimski mozaici se nalaze po muzejima u Tunisu, od kojih većina potiče iz drugog do sedmog veka pne.

Mozaik predstavlja jednu od najstarijih tehnika umetničkog izražavanja, a tajne izrade u ovoj tehnici su poznavali još stari Vavilonci, razvijali je Grci, unapređivali Rimljani, da bi se danas izučavao u celom svetu. Kroz sve vekove svog postojanja, mozaik je predstavljao jednu od najprestižnijih umetničkih rukotvorina. Zašto je ne biste naučili uz Beo Art House radionice mozaika?

Oprema i repromaterijal za pravljenje mozaika su uključeni u cenu

Kako bismo pravili mozaike na našim radionicama koristimo sledeći materijal i opremu:

 • Klešta za mozaik
 • Sekač stakla
 • Lepak za pločice
 • Zakrivljena klešta
 • Mistrija
 • Nazubljena špahtla
 • Četkica
 • Sunđeri
 • Tkanina
 • Čekić
 • Dleto
 • Sigurnosne naočare

Prijavite se i napravite prvi korak ka lepšem domu i ispunjenom duhu. Beo Art House vas očekuje – dobrodošli.

CENA
od 7500 RSD

Obezbeđen materijal

Polaznicima je obezbeđen sav neophodni osnovni materijal i pribor za rad. Termini održavanja časova su utorak od 18h i subota od 16h.

stefan-stancic

Stefan Stančić
MOZAIK I CRTANJE I SLIKANJE

Master primenjeni umetnik od 2016. godine. Master studije zavrsava na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Trenutno je na III godini doktorskih studija I radi kao samostalni umetnik. Učestvuje na brojnim kolonijama i kolektivnim izlozbama, kao I projektima izvođenja mozaičkih kompozicija u zemlji I inostanstvu. Dobitnik je vise nagrada I priznanja iz oblasti primenjene umetnosti. Do sada organizuje četiri samostalne izložbe u Beogradu I Parizu.

Njegovi radovi nalaze se u stalnim postavkama vise galerija, kao na primer Galerije ,,Boris’’ u Parizu, I Galerije savremene umetnosti, Centra za kulturu ,, Veljko Dugošević“ u Kučevu. Član je ULUS-a od 2016. godine.

Paketi za polaznike

Izaberite paket po vašoj meri

VRSTE PAKETA
CENA
NAPOMENA
I Nivo (Paket od 4 časa)7500 RSDRadi se tehnika lepljenja pločica uz rad sa alatom i preciziranje forme. Mozaici se izrađuju na A5 formatu na sirovom medijapanu uz izbor predloga po šablonima ili po želji polaznika. Nakon prvog rada na medijapanu, moguće je izabrati predmet po želji, u konsultaciji sa predavačima, na kome bi se izrađivao mozaik.
II Nivo (Paket od 4 časa)9000 RSDRadi se sa murano ili smalt staklićima. Uči se rad sa alatom i preciziranje forme, tehnika. Mozaici se izrađuju na A5 formatu na sirovom medijapanu uz izbor predloga po šablonima ili po želji polaznika. Nakon prvog rada na medijapanu, moguće je izabrati predmet po želji, u konsultaciji sa predavačima, na kome bi se izrađivao mozaik.
III Nivo (Profesionalni kurs)800€Izrada podnog ili zidnog mozaika. Ovaj kurs podrazumeva dublje izučavanje tehnike mozaika, kao i samu izradu podnog ili zidnog mozaika u formatu 1x1m sa primenom stečenog znanja. Trajanje kursa je mesec dana. Uključen sav materijal. Polaznik može, u dogovoru sa nama, izabrati željenu lokaciju izrade mozaika (ukoliko polaznik ne želi na svojoj lokaciji, opcija je izrada mozaika u našem prostoru na improvizovanom zidu ili podu).

Kontaktirajte nas

Prijavite se za radionicu crtanja i slikanja

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart