Crtanje i slikanje

Razvijte svoju umetničku stranu uz crtanje i slikanje

Naša škola crtanja i slikanja za odrasle je namenjena svima koji žele da se opuste, nauče osnovne slikarske tehnike i razviju svoju kreativnost. Polaznici imaju priliku da se upoznaju sa osnovama crtanja i slikanja, kao i da svoje znanje konstantno unapređuju. Kako biste detaljno i temeljno savladali crtanje i slikanje, svaki čas podrazumeva tri sata rada.

Kroz kvalitetno provedeno vreme u radionicama, uz druženje u veseloj atmosferi, polaznici kursa crtanja se upoznaju, kako sa klasičnim, tako i modernim tehnikama.

Kurs crtanja i slikanja u Beo Art House edukativnom centru pruža jedinstvenu priliku da se družite sa budućim umetnicima, kojima je kurs slikanja za početnike podjednako važan kao i vama, ali i sa profesionalcima u svom poslu.

Ciljna grupa ove radionice su sve mlade i druge odrasle osobe zainteresovane za umetnost u formi hobija, razonode i opuštanja.

Dobrodošli su svi oni kojima je potreban savet. Bilo da ih zanima slikarstvo za početnike s jedne strane, odnosno crtanje olovkom i konkretne tehnike crtanja životinja, mrtve prirode i  portreta sa druge strane.

Usmeravanje, topla reč i stručna pohvala za dobar rad nikada neće izostati, a ukoliko vam je potreban umetnički nastrojen prostor i materijal za slikanje, baš tome su namenjene radionice slikanja u Beo Art House-u.

Zašto posetiti radionice slikanja u Beo Art House centru?

Ako vas zanima crtanje i slikanje jer ste kreativni i umetnički nastrojeni, ali razmišljate da li je škola slikanja za odrasle prava stvar za vas, pogledajte zašto je crtanje i slikanje u okviru hobi centra, Beo Art House, tako korisno:

  • Crtanje i slikanje opušta.
  • Probudićete svoju kreativnost i umetničku stranu koja možda već čuči u vama.
  • Ako imate slikarskog iskustva, Beo Art House prostor za slikanje će vam sigurno prijati za rad.
  • Osnovne tehnike crtanja olovkom ili napredne likovne tehnike (ako imate slikarskog iskustva) nisu bauk. Zajedno ćemo ih savladati.
  • Ljubazni Beo Art House edukatori će sa Vama proći kroz sve korake crtanja ili slikanja.
  • Sav potreban materijal i set za slikanje (platno za slikanje, četkice, akrilne ili uljane boje…) uključene su u cenu.
  • Poznavanje tehnike slikanja može prerasti u profesionalni put, pa čak postati i dodatni izvor zarade, ako to zaista želite.

Slikarske tehnike i tehnike crtanja koje ćete naučiti

Tehnike slikanja i crtanja su kroz istoriju nastajale, menjale se i razvijale. Od prvih crteža na zidovima pećina, kao što je pećina Altamira u Španiji, pa sve do kompleksnih slikarskih tehnika današnjice, prošlo je više od 40.000 godina. Danas, iako su neke tehnike na prvi pogled jednostavne, one mogu biti najkompleksnije. Mnogi u tome vide korelaciju sa prvim crtežima koje je čovek nacrtao. Prešli smo put id jednostavnosti, preko kompleksnosti, pa sve do jednostavne genijalnosti.

Slikarske tehnike možemo podeliti prema mnogo faktora, ali najčešće se posmatraju sledeća dva:

  1. Koje se boje koriste (pastel, akvarel, gvaš, tempera, akril, ulje i druge…)
  2. Materijali kao nosioci boja i podloge na kojima se slika (platno, papir, kamen, staklo…)

Ako vas ipak zanima crtanje, treba pomenuti crtanje olovkom, ugljem, tušem, kredom itd.

Na vama je da odaberete da li vas interesuje slikanje uljanim bojama na platnu ili akril, odnosno da li želite da naučite tehnike crtanja. Šta god je vaš izbor, Beo Art House vas očekuje, a rado ćemo posavetovati polaznike oko toga koja je tehnika optimalna za početak.

Materijal i oprema za slikanje

Mnogi se ne odlučuju za slikanje usled visoke cene materijala odnosno alata za slikanje. Ipak, Beo Art House škola slikanja za odrasle obezbeđuje sav potreban materijal za slikanje, pa ne morate razmišljati o tome kada se uputite kod nas.

Na raspolaganju ćete imati sav alat koji koristimo, od profesionalnih četkica različite mekoće i veličine, preko vrhunskih olovaka i uglja, pa sve do platna i boja svih vrsta.

Pristup naših edukatora je takav da se slikarstvo za početnike može prilagoditi svakom početniku ponaosob. Sasvim je u redu da su različiti ljudi na različitom stepenu poznavanja tehnika crtanja ili slikanja, kao i to da nemaju prethodnog iskustva. Prema optimalnom planu realizacije programa – garantovana je posvećenost naših umetnika-edukatora, koji će vas voditi kroz kreativni, stilski i tehnički proces slikarstva i crtanja.

Beo Art House Vas očekuje – dobro došli.

PONUDA

Polaznicima je obezbeđen sav neophodni osnovni materijal i pribor za rad.
Termini održavanja časova su utorak od 18h i subota od 16h. Jedan čas traje 3h.

Vrste paketa
Cena
Napomene
Paket (4 časa) 7500 RSD Paket važi u periodu od 4 nedelje od prvog uplaćenog časa, osim u slučaju unapred napravljenog dogovora.
Seniori 6500 RSD
+1 prijatelj 7000 RSD Ostvaruju popust i osoba koja je dovela prijatelja i prijatelj.
Pojedinačan čas 2500 RSD
Individualni časovi
paket (4 časa)
12000 RSD Za termine individualnih časova dogovaramo se od slučaja do slučaja, prema raspoloživosti predavača i termina, kao i prema slobodnom vremenu polaznika.
Individualni čas pojedinačan čas 3500 RSD Za termine individualnih časova dogovaramo se od slučaja do slučaja, prema raspoloživosti predavača i termina, kao i prema slobodnom vremenu polaznika.

Veliborka Bajić / Crtanje i slikanje
Završila sam srednju grafičku školu u Beogradu, smer reprofotografija, zatim sam diplomirala na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska Politehnika, smer Industrijski dizajn, da bih kasnije završila Akademiju lepih umetnosti u klasi Gordana Nikolića, smer slikarstvo i nakon toga specijalističke -akademske studije na Akademiji lepih umetnosti, takođe u klasi Gordana Nikolića, smer slikarstvo. Kroz višegodišnji rad sa decom, stekla sam bogato iskustvo koje mi pomaže da svakom detetu mogu da prenesem svoj doživljaj umetnosti i podstaknem u njemu malog velikog umetnika, što čini suštinu mog rada i ispunjava svaki moj dan.