Slikanje na staklu

Ne treba vam poseban talenat za slikanje kako biste napravili unikatne predmete koji će zadiviti Vas, Vašu porodicu i prijatelje. Slikanje na staklu je vrsta umetnosti kojom svako može ulepšati svoj dom ili radni prostor.

Beo Art House se postarao da polaznicima omogući da savladaju izradu crteža, osnovne tehnike slikanja na staklu i oslikavanja staklenih predmeta, ali i napredne tehnike oslikavanja stakla koje razvijaju kreativnost, maštu i nove veštine. Slikanje na staklu za početnike je mnogo lakše u opuštenoj i veseloj atmosferi uz profesionalnu asistenciju naših predavača.

Zašto se baviti ovom vrstom slikanja?

Slikanje na staklu je hobi u kojem će uživati svi oko Vas. Vi ćete uživati dok stvarate, Vaša porodica će biti zadivljena unikatnim ukrasima u svom domu, a prijatelji će se oduševiti kada od Vas dobiju poklon od srca koji ste napravili baš za njih.

Bićete u mogućnosti da izražavate i negujete svoju kreativnost kroz slikanje na staklu flase, boce, čaše ili bilo kog drugog staklenog objekta. Zamislite period praznika i sve te božićne šablone za crtanje na staklu koje ćete umeti da nacrtate.

Da li imate prostoriju punu praznih staklenih tegli koje čekate da nekad iskoristite? Nećete više morati da skupljate na gomilu ili bacate prazne tegle, rasparene čaše i zanimljive flaše. Postoje razni motivi za crtanje na staklu koji samo čekaju da od obične prazne tegle naprave umetničko delo.

Sam hobi je jako pristupačan, boje za slikanje na staklu nisu skupe, a staklo možete naći na sve strane. Zbog niskih troškova, nakon što savladate šeme za crtanje na staklu, svoje umeće možete unovčiti i stvoriti dodatan vid zarade kojim ćete nahraniti porodicu.

Kome je radionica crtanja na staklu namenjena?

Svima koji žele da pronađu novi jednostavan hobi koji sa jako malo truda daje velike rezultate. Onima koji žele da svoju svakodnevnicu učine lepšom, stvarajući predmete koji će ukrasiti svaku prostoriju, bez potrebnog prethodnog iskustva u slikanju i crtanju.

Naučićete postupak slikanja na staklu, kako se vrši slikanje na staklu akrilnim bojama, uljanim bojama, razne savete i trikove za slikanje na staklu i kako da svakom staklenom predmetu unesete novi život.

ZAŠTO naučiti slikanje na staklu u Beo Art House-u?

Ako želite da naučite slikanje na staklu za početnike, ali se pitate zašto posetiti BAH radionice, odgovor je jednostavan:

 • Slikanje na staklu je zabavno i opuštajuće kad naučite kako se pravilno radi.
 • Probudićete svoju kreativnost i dete u sebi.
 • Umetnost ima različite oblike, a ovaj mogu savladati svi!
 • Ljubazni Beo Art House edukatori će sa Vama proći kroz sve korake učenja i kreativnosti.
 • Sačuvaćete novac recikliranjem stakla i poklanjanjem unikatnih poklona.
 • Slikanje na staklu se može pretvoriti u dodatni izvor zarade, ako to zaista želite.
 • Sav repromaterijal i oprema su uključeni u cenu.
 • Prijavite se i saznajte zašto je slikanje na staklu tako zabavno.

Repromaterijal za slikanje stakla

Da bismo preneli razne motive i šablone i napravili jedinstvene predmete, na našim radionicama koristimo sledeće materijale:

 • Uljane boje za slikanje na staklu
 • Akrilne boje za slikanje na staklu
 • Četkice
 • Sunđere
 • Razređivač
 • Autlajner

Prijavite se i napravite prvi korak ka jednostavnom i brzom uređenju svog životnog prostora. Beo Art House Vas očekuje – dobrodošli.

PONUDA

Informacije o kursu

Kurs se održava po okupljanju grupe. Termini se dogovaraju sa predavačem i polaznicima u što kraćem periodu (do nedelju dana od željenog termina).

4-5 sati u toku jednog dana.

Cena kursa iznosi 5000 RSD.

Polaznicima je obezbeđen sav neophodni osnovni materijal i pribor za rad.

Marija Nešković / Oslikavanje stakla

Diplomirala sam matematiku na PMF-u u Beogradu, ali sam odmah po završetku studija počela da pohađm časove slikanja u umetničkom ateljeu mr Čedomira Bajića. Ubrzo me je zainteresaovala umetnička keramika, koju sam dugo godina izučavala. U međuvremenu postala sam i stalni uesnik slikarskih kolonija.
Staklo se pre par godina probudilo kao stara ljubav, jer su moji prvi slikarski radovi bili na pečenom staklu koje sam nalazila kod tate u radionici, ali rađeni sa temperom tako da nisu opstali. Traganje za postojanom podlogom odvelo me do slikarskog platna i slikanja uljanim bojama, ali želja za oslikavanjem stakla me je naterala da promenim strategiju – počela sam da istražujem postojane boje za oslikavanje staklenih predmeta i to smatram početkom igre, koja me još uvek motiviše, jer su mogućnosti beskonačne.