Dekupaž

dekorisanje vaze dekupaz tehnikom
kutija u sa cvetnim dezenom dekorisana dekupaz tehnikom
sat dekorisan dekupaz tehnikom
kutija dekorisana dekupaz tehnikom

Naučite dekupaž uz Beo Art House radionicu

Dekupaž tehnika je tehnika kojojm svaki predmet možete da pretvorite u Vaše malo umetničko delo. Možda se ne slažu svi da je dekupaž umetnost, ali jeste delo Vaših ruku koje ćete Vi gledati i diviti mu se, za Vas će to biti čista umetnost. S obzirom na to da je dekupaž veoma zanimljiva aktivnost, jedan čas učenja ove tehnike, u našoj radionici podrazumeva tri sata rada.

Naša dekupaž radionica u Beo Art House-u uvodi elemente novih dekupaž tehnika kao što su mixed media i scrapbook, a samim tim se uvode i savladavaju upotrebe materijala koji prevazilaze dekupaž repromaterijal materijal koji je karakterističan za klasičan dekupaž.

Ove tehnike dekupaža daju širinu u pogledu stila, tako da istom tehnikom mozete napraviti romantičnu kutiju (ili bilo koji drugi predmet), vintage kutije, moderne i svedene, svetle ili tamne, zavisno od vaših ličnih afiniteta. Kroz dekupaž radionice polaznici savladavaju rad sa bojama, patinama, pastama, šablonima, pečatima i mnogim drugim materijalima

Dekupaž (sa svim izvedenim i kombinovnim tehnikama) je pre svega uživanje, druženje, istraživanje i stvaranje personalizovanih predmeta koje možete upotrebljavati ili poklanjati, a ispunjavaju Vašu ili dušu onih kojima je poklon namenjen.

Zašto su BAH dekupaž radionice zanimljive?

Ako želite da naučite kako se dekupaž radi, ali se pitate zašto posetiti BAH dekupaž radionice, odgovor je jednostavan:

 • Dekupaž opušta.
 • Probudićete svoju kreativnost i dete u sebi.
 • Umetnost ima različite oblike, a ovaj mogu savladati svi!
 • Ljubazni Beo Art House edukatori će sa Vama proći kroz sve korake učenja i kreativnosti.
 • Sav repromaterijal i oprema su uključeni u cenu.
 • Poznavanje dekupaž tehnika može postati dodatni izvor zarade, ako to zaista želite.

Prijavite se za čas dekupaža i saznajte zašto je dekupaž tako zanimljiv.

Šta je dekupaž tehnika i kako je nastala?

Mnogi ne znaju, ali dekupaž tehnika je zapravo metod dekoracije nameštaja upotrebom neuobičajenog repromaterijala kao što su salvete, drveni predmeti, lepak i boje. Pored novih, kompleksnih vrsta

Verovali ili ne istorija dekupaža seže daleko u istoriju, čak do 12. veka u Aziji, iako su prvi popularni vidovi dekupaž tehnike vezani za 17. vek i orijentalne radove istočnjačkih umetnika.

Reč dekupaž vodi poreklo iz francuskog jezika – “Découpage – i najbolje objašnjava ono što dekupaž tehnika zaista znači. Dekupaž znači “Izrezati” ili “iseći” nešto, što objašnjava tehniku seckanja ukrasnog papira sa različitim motivima kako bi se sjedinili sa predmetom koji želimo da dekorišemo.

Ovo potvrđuje i istorijsku činjenicu da su umetnici iz Venecije želeli da imitiraju proces izrade predmeta koji je potekao iz Azije, tako što će na jeftiniji način izrezati slike i lepiti ih na nameštaj. Ekonomska strana priče vam je sigurno jasna, ali uprkos tome, tako je nastala dekupaž tehnika kojom se danas rado bavimo u okviru Beo Art House dekupaž radionice.

Koje dekupaž tehnike postoje?

Dekupaž tehnike su brojne. Kao što ste mogli pročitati, dekupaž radionica u okviru Beo Art House-a kombinuje klasični dekupaž sa velikim brojem novih tehnika, tako da polaznici radionica mogu naučiti mnoštvo korisnih stvari. Dekupaž tehnika za početnike je samo početak, nakon kog se možete razviti u različitim smerovima.

Ove dekupaž tehnike možete naučiti u Beo Art House-u:

 • Klasičan dekupaž
 • Mixed media
 • Scrapbook

Oprema i repromaterijal za dekupaž

Njom se osvežavaju predmeti i nameštaj, a neki bi čak rekli da im se daje novi život. Da li ste znali da se za sve one divne dekupaž kutije zapravo koriste ukrasne salvete i lepak. Naravno tu su boje kojim ćete ofarbati predmet željenom bojom.

U okviru Beo Art House dekupaž radionica ćete dobiti sav materijal neophodan za rad u zavisnosti od toga u kom ste procesu učenja. Sav materijal je uključen u cenu.

Osnovni dekupaž materijal i oprema:

 • Predmet od drveta ili neke druge vrste (kutije, vaze, tanjiri, lončići, pepeljare, činije, nameštaj, lampe, ram za slike, ram za ogledala…)
 • Ukrasni papir (salvete, posteri, stranice časopisa ili kataloga, tkanina, ukrasni papir za umotavanje poklona, stranice knjiga koje Vam ne trebaju…)
 • Lepak
 • Makaze
 • Oštar nožić
 • Meka krpa za uklanjanje viška lepka
 • Šmirgla…

Beo Art House Vas očekuje – dobrodošli.

CENA
od 3500 RSD

Obezbeđen materijal

Polaznicima je obezbeđen sav neophodni osnovni materijal i pribor za rad.

Termini održavanja časova su: utorak, sreda i četvrtak (od 18 do 21h) i subota (od 16 do 19h).

Jedan termin traje 3h.

Tijana Dobrić Gaćić
SLIKANJE I CRTANJE, KALIGRAFIJA, DEKUPAŽ

Idejni tvorac BAH hobi centra i predavač. Grafički dizajner sam po struci i trenutno sam na Fakultetu savremenih umetnosti – smer slikarstvo i hitro ciljam ka ostvarenju svojih želja i snova. Kroz višegodišnji rad sa decom i odraslima otkrila sam i razvila veliku ljubav prema ovome što radim, što pored same ljubavi prema slikarstvu i umetnosti predstavlja, za mene, idealnu kombinaciju posla, hobija i poziva.

Bah je moje mezimče, nastalo uz nesebičnu ljubav i podršku meni dragih ljudi, naročito supruga, koji lagano izrasta u sve ono o čemu sam oduvek maštala, a ponekad mi se čini da će i prevazići snove i očekivanja.

Paketi za polaznike

Izaberite paket po vašoj meri

Vrste paketa
Cena
Napomene
Paket (4 termina)9500 RSDPaket važi 4 nedelje od prvog uplaćenog termina.
Seniori8500 RSD
Pojedinačan termin3500 RSD

Kontaktirajte nas

Prijavite se za radionicu crtanja i slikanja  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Нема производа у корпи.