Kaligrafija

polaznici na kursu kaligrafije u bahu
pisanje lepih slova
prakticno vezbanje kaligrafije na bah kursu kaligrafije
sveska ispisana lepim slovima

Upoznajte magičan svet kaligrafije

Kurs kaligrafije tj. krasnopisa je namenjen svima koji žele “da savladaju tehnike lepog pisanja a istovremeno nauče novu i zanimljivu veštinu. Jedan „čas“ traje 3h, a celokupan kurs kaligrafije podrazumeva 4 dolaska što je više nego dovoljno da svake nedelje naučite mnoštvo novih stvari, uz utvrđivanje prethodno stečenih veština.

Kreativni kursevi u Beogradu upravo su postale bogatije za jedan kurs kaligrafije i tu će svi koje zanima kako naučiti kaligrafiju postati pravi majstori za jako kratko vreme.

Kaligrafija kurs jeveoma interesantan spoj književnosti i likovne umetnosti, a Vi imate priliku da se uz druženje u veseloj atmosferi upoznate sa najpoznatijim tehnikama lepog pisanja.

Ciljna grupa ovog kursa su sve mlade i druge odrasle osobe zainteresovane za umetnost u formi hobija, razonode i opuštanja.

Takođe, jedan od glavnih ciljeva ovog, kao i svakog drugog kursa i radionice u Beo Art House-u, jeste da se u našim polaznicima razvije kreativnost, mašta i da se izgradi unikatan stil kod svakog polaznika ponaosob.

Zašto baš Beo Art House kurs kaligrafije?

Interesuje vas kaligrafija, a niste sigurni da li su kursevi za odrasle baš prava stvar za vas? Evo nekoliko razloga zašto je kurs kaligrafije Beograd idealan izbor:

 • Kaligrafija opušta.
 • Probudićete umetničku stranu koja se vešto krije u vama.
 • Zato što je kaligrafija široka paleta kreativnosti.
 • Kaligrafija će vas uvek podsticati da radite najbolje što možete.
 • Profesionalni Beo Art House edukatori će sa Vama proći kroz sve korake učenja i kreativnosti.
 • Poznavanje tehnika lepog pisanja može postati dodatni izvor zarade, ako to zaista želite.

Bez obzira na prethodno iskustvo u bavljenju likovnim i primenjenim umetnostima, škola kaligrafije je dostupna svim osobama koje imaju želju da duhovno i kreativno napreduju kroz ovu umetnost.

Imaćete prilike da se upoznate sa osnovama kaligrafije, prisustvujete časovima praktičnih vežbi pisanja slova i tekstova i na kraju ćete izraditi samostalno umetničko delo.

Istorija kaligrafije

Ona vodi poreklo sa dalekog Istoka, a čuveni majstori kaligrafske veštine su Persijanci, islamski ali i zapadnjački kaligrafi.

Od samih početaka pismenosti kaligrafi su se trudili da slova ulepšaju i da ih učine primamljivijim za njihovu glavnu funkciju – prenošenje informacija.

Kod nas se koristi fonetsko pismo po principu – jedan glas, jedan slovni znak. Zastupljene su i ćirilica i latinica, a u našoj zemlji su za razvoj kaligrafije zaslužni ponajviše manastiri.

U manastirima su obrazovani monasi prepisivali stare rukopise i tako ih umnožavali, i to sve ćiriličnim pismom koje je za inspiraciju imalo grčki uncijal (iz perioda rimske imperije).

Moderna kaligrafijase definiše kao umetnost davanja forme slovnim znacima na virtuozan način i koristi se za kreiranje fontova, čestitki, pozivnica, diploma i dokumenata.

Kaligrafija slova se pišu na pergamentu, papirusu i papiru a za to se koriste različite vrste alata – od četke preko markera i pera (od trske, bambusa, ptičija) pa sve do flomastera posebno zarezanih za kaligrafsko pisanje.

Kaligrafija – Pribor koji mi koristimo

Sav materijal koji koristimo u okviru Beo Art House kursa kaligrafije jebesplatan, a osnovni set za krasnopis sadrži:

 • Kaligrafsko pero (različitih širina u zavisnosti od veličine teksta, papira, itd.).
 • Olovka (obla ili zaoštrena).
 • Četkica.
 • Papir za kaligrafiju.

Ponekad se u dekorativne svrhe koristi i više zaoštrena olovka kao i čelična četkica. Papir visokog kvalliteta koji koristimo često koristi pergament ili velum.

Usmeravanje, topla reč i stručna pohvala za dobar rad nikada neće izostati, a ukoliko vam je potreban umetnički nastrojen prostor, baš tome je namenjena škola kaligrafije za odrasle u Beo Art House-u.

Svako od nas poseduje stil pisanja kojim se koristi tokom života, ali uz stalno vežbanje usavršićemo veštinu ruke i pamćenja. Prijavite se za čas kaligrafije i ko zna – možda baš vi postanete jedan od najboljih ili baš najbolji kaligraf u Srbiji. 

Beo Art House Vas očekuje – dobrodošli.

CENA
od 3000 RSD

Obezbeđen materijal

Polaznicima je obezbeđen sav neophodni osnovni materijal i pribor za rad.

Termini održavanja časova su: utorak, sreda i četvrtak (od 18 do 21h) i subota (od 16 do 19h).

Jedan termin traje 3h.

tijana-dobric-gacic

Tijana Dobrić Gaćić
SLIKANJE I CRTANJE, KALIGRAFIJA, DEKUPAŽ

Idejni tvorac BAH hobi centra i predavač. Grafički dizajner sam po struci i trenutno sam na Fakultetu savremenih umetnosti – smer slikarstvo i hitro ciljam ka ostvarenju svojih želja i snova. Kroz višegodišnji rad sa decom i odraslima otkrila sam i razvila veliku ljubav prema ovome što radim, što pored same ljubavi prema slikarstvu i umetnosti predstavlja, za mene, idealnu kombinaciju posla, hobija i poziva.

Bah je moje mezimče, nastalo uz nesebičnu ljubav i podršku meni dragih ljudi, naročito supruga, koji lagano izrasta u sve ono o čemu sam oduvek maštala, a ponekad mi se čini da će i prevazići snove i očekivanja.

Paketi za polaznike

Izaberite paket po vašoj meri

Vrste paketa
Cena
Napomene
Paket (4 termina)8000 RSDPaket važi 4 nedelje od prvog uplaćenog termina.
Pojedinačan termin3000 RSD

Kontaktirajte nas

Prijavite se za radionicu Kaligrafija  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart

  Nema proizvoda u korpi.