Kako napraviti kućice za lutke?
/
/
Kako napraviti kućice za lutke?

Kako napraviti kućice za lutke?

Kreativne ideje za decu i organizovanje njihovog vremena roditelji mogu da smisle sami ili zajedno sa svojim mališanima. Izrada interesantnih igračaka u koje spadaju i kućice za lutke je svakako peporuka, jer će na taj način vaše dete posedovati igračke koje će biti originalne, a vreme koje ćete provesti zajedno biće od neprocenjive važnosti.

Jeftine igračke nisu uvek najbolji izbor za dečije igračke zato što često budu slabog kvaliteta i ne traju dugo, a deca umeju da se vežu za njih, pa može da bude problem da im objasnite da je njihov plišani drugar pokvaren.

Kućice za decu su prostor u kome mališani vole da provode vreme, a kako napraviti kućicu od kartona u koju mogu da se smeste lutke i autići može da bude novi izazov i za roditelje i za decu, pa saznajte kako da to uradite u par lakih koraka.

Pravljenje kućice od kartona

Roditelji znaju da devojčicama nikada nije dovoljno da imaju samo jednu lutku, a kako barbi lutke stalno imaju neke dodatke, a često izlaze i novi modeli, treba negde u sobi smestiti sve te igračke za decu, a da ne zauzimaju mnogo prostora i budu dostupne za igranje.

Kako napraviti kućicu za lutke od kartona jedno je od pitanja koje roditelji često postavljaju, a odgovor je jednostavan. Nije potebno mnogo materijala i sve može da se kupi u knjižari. Papir, makaze, lepak, ukrasne trake i bojebiće sasvim dovoljni za početak.

Zajedno sa svojom devojčicom možete da odete u najbližu knjižaru ili radnju sa ukrasnim materijalima i kupite sve što je potrebno, a pre toga napravite detaljan plan kako biste kupovinu obavili efikasno i imali više vremena da se posvetite kreativnom delu posla.

Svaka devojčica voli kućice za lutke, a najlakše ih je napraviti od papira zato što se lako obrađuje i dete može da se uključi u njihovu izradu. Kupite malo čvršći karton od koga ćete napraviti nogare na kojima će cela kućica moći da stoji i nešto mekši papir za zidove.

Zamolite i tatu da se uključi jer sigurno zna kako se prave makete kuća od kartona, pa tako on može zajedno sa devojčicom da napravi celu konstrukciju, dok Vi pravite nameštaj za kućice za lutke koji nije previše zahtevan i lepo će se uklopiti u prostor.

Dete može i samo da napravi kućicu za lutke, ali je dobro da roditelji budu prisutni kako bi mogli da pomognu ako se dete ne snalazi najbolje. Kada je završena konstrukcija, dete može da zalepi tapete različitih boja koje se lako prave od kolaž papira.

Kućica za lutkeOdeća za lutke

Poseban deo u kućici za lutke zauzima soba u koju može da bude spakovana odeća za barbike i tako lepo organizovana da devojčica može da pronađe haljinu koja joj je potrebna za lutku.

Kada ste napravili kućicu za lutke, smestili barbike i ostale lutke unutra, možete i da napravite nekoliko unikatnih komada odeće kojima ćete sigurno više iznenaditi dete nego da kupujute gotove haljine za igračke.

Sve što je potrebno su igla, konac i par starih komada odeće. Neka dete nacrta modele odeće kakvu želi da mu napravite, pa onda zajedno seckajte stare majice ili pantalone i pravite sve po meri za barbike.

Igre pospremanja

Svi znamo kakav nered deca umeju da naprave tokom igre, ali im to niko ne zamera jer tokom kreativnog procesa razvijaju svoju motoriku, a u određenom periodu života roditelji treba da ih nauče kako da pokupe igračke za sobom.

Igre pospremanja odličan su način da deca nauče da igračke vrate na svoje mesto bez Vaše pomoći, pa tako možete da se dogovorite na kojim policama stoje plišane igračke, gde treba da sklone slikovnice i koje igračke mogu da ostanu na stolu.

Pravljenje kućice od kartona je najjednostavnija opcija kada želite da dete samo napravi kućicu za lutke u koju može da smesti svoje barbike i svu opremu za njih, ali postoji još nekoliko materijala koji mogu da se koriste, ali isključivo uz nadzor roditelja.

Plastične kućice su dosta izdržljivije od kartonskih, ali potrebno je da nabavite delove koji mogu da se uklapaju. Ako imate opremu, možete napraviti i drvenu kućicu koja će sigurno biti najčvršća od svih, ali vodite računa da deca ne diraju nešto od alata sa kojima radite kako se ne bi povredila.

Kućice za lutke su san svake devojčice, pa tako pre nego što odlučite da kupite gotovu kućicu, možete da naučite dete da samo napravi kućicu za lutke. Iskoristite stare kutije koje imate u kući i zabava za celu porodicu neće izostati.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.