Ideje za dekorisanje zidova i promenu enterijera
/
/
Ideje za dekorisanje zidova i promenu enterijera

Ideje za dekorisanje zidova i promenu enterijera

Jedan od očiglednih razloga za dekorisanje zidova enterijera je da bi se dodao neki kreativan element celoj prostoriji, to jest da bi se neka ne tako zanimljiva soba razigrala. Ali dekoracija zidova i samo oslikavanje zidova ima i neke druge karakteristike. Naime, pored ulepšavanja, samo oslikavanje zidova različitim tehnikama i pomoću različitih materijala može vizuelno povećati prostor, prekriti nedostatke i zasigurno ulepšati vreme koje se provodi unutar zidova.

Dekorativni zidovi često su pokazatelj namene same sobe, te je vrlo verovatno da se u frizerskim salonima na primer na zidovima nalaze makaze i češalj recimo. Isti je slučaj sa bilo kojim objektom, ali i sa privatnim stanom, pa tako dekoracija zidova dečijih soba predstavlja veoma lep način da se mališanima ulepša soba, a ujedno i na neki način obeleži njihov prostor u kući kojim oni gospodare.

Dekorisanje zidovaZa dekorisanje zidova koristi se uglavnom standardni molerski pribor u kombinaciji za slikarskim. Takođe, neretko se za promenu enterijera može koristiti i tehnika mozaik koja može veoma doprineti samom izgledu prostorije. U zavisnosti od toga koliko je teško ispuniti ono što ste zamislili za dekoraciju zavisi vreme koje je potrebno za oslikavanje zidova. U nastavku teksta ćete imati prilike da pročitate brojne ideje za dekorisanje zidova i samu promenu enterijera.

Dekoracije za zidove – motivi iz svakodnevnog života

Prilikom dekoracije doma, samo izražavanje kreativnosti po zidovima i oslikavanje zidova pomaže da se skrene pažnja i misli usmere na nešto drugo. Neretko se dešava da sa posla, fakulteta ili iz škole dođete nervozni, ali kada uđete u sobu na čijim zidovima su oslikani talasi ili sunce, zasigurno je da ćete se momentalno opustiti i preusmeriti svoju energiju na nešto pozitivnije. Postoje razne ideje za zidne dekoracije, te u izboru toga šta će se naći na vašim zidovima možete naći sve što poželite, ali treba biti umeren, kako ne bi ceo prostor bio isuviše napadan.

Kreativno ukrasavanje zidaOslikavanje zidova motivima i junacima iz crtaća

Kada je u pitanju dekoracija zidova za dečije sobe, crtaći su nesumnjivo prvi izbor svih mališana. Bilo da je reč o nekoj sceni iz crtaća ili je reč o junacima, deca se najviše raduju dekoraciji zidova i ukrašavanju sobe i zidova. Naime, nekada je bilo popularno da su sobe za devojčice roze, a za dečake plave. Danas je šareno krečenje zidova dekoracija za koju se odlučuju mnogi novopečeni roditelji. Za oslikavanje zidova motivima iz crtaća postoje brojne dekorativne tehnike, i sigurno je da će profesionalci na najbolji način oslikati zidove koji će ulepšati enterijer i vreme provedeno u određenoj prostoriji.

Scene iz poznatih filmova kao idealna dekoracija unutrašnjih zidova

Za one koji su malo hrabriji kada je u pitanju dekoracija zidova ideje su brojne. Naime, ukoliko ste zaljubljenik u kinematografiju, postoji idealan način da vaš omiljeni film postane deo vašeg svakodnevnog života. Mnogi ljudi citiraju replike iz kultnih filmova, pa ukoliko se odlučite za oslikavanje zidova nekom scenom iz filma uz dopisanu omiljenu rečenicu, soba za koju ste odlučili da bude ukrašena jednim ovakvim zidom nesumnjivo će postati vaše omiljeno sklonište. Dekoracija zidova scenama iz filmova najkarakterističnija je za bioskope i pozorišta, kao i za školice i škole glume.

Cetka za dekoraciju i krecenje zidovaDekoracija zidova bojama pejzaža

Zidovi se mogu posmatrati kao predimenzionirano slikarsko platno, koje u pravim rukama može postati pravo umetničko delo. Ako se dekoraciji zidova pristupi otvorenog uma, rezultati mogu biti dosta zanimljiva dizajnerska rešenja, pogotovo ako su profesionalci zaduženi za oslikavanje zidova. Pejzaži mogu biti savršen izbor za svaku prostoriju koja će nesumnjivo uticati na ljude opuštajuće i relaksirajuće, pa ne čudi što se mnogi odlučuju da dekoracija zidova u spavaćoj sobi bude upravo oslikana prirodom.

Oslikavanje zidova apstraktnim motivima

Kada je u pitanju dekoracija zidova promena enterijera je zagarantovana za kakve god motive da se odlučite. Sve što zamislite se može sprovesti u delo ukoliko se obratite profesionalcima. Naime, zidovi sa karakterističnim i dopadljivim arhitektonskim elementima mogu biti perfektan izbor za isticanje, a ujedno je sigurno da će prostor čiji su zidovi oslikani apstrkatnim pojmovima dobiti novu notu i dimenziju.

Oslikavanje zidova može biti idealan način da osvežite prostor, unesete neku novinu u život, a ujedno i promenite kompletan enterijer. Za šta god da se odlučite, iako sama dekoracija zidova može biti veoma interesantan proces u koji se upustite sami, uvek je najbolje obratiti se profesionalcima koji će na maksimalno profesionalan način učiniti da vaša soba dobije potpuno nov izgled. Ukoliko se odlučite za dekoraciju zidova, kontaktirajte nas, a mi ćemo učini da svaka vaša zamisao i želja budu ispunjeni.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.