Malo toga ima u i oko nas što mozaik nije
/
/
Malo toga ima u i oko nas što mozaik nije

Malo toga ima u i oko nas što mozaik nije

“Kad sklopim taj mozaik ostane mi kamičak i to smo izgleda mi”. Đ.Balašević

I sa tim “mi”, svetlucavim kamičkom počeo je proces stvaranja. Ljubav i inspiracija prema mozaiku.

Ljubav prema mozaiku datira još od studentskih dana

Ta ljubav datira još od studenskih dana na Fakultetu likovnih umetnosti. Bila je divljenje, inspiracija i ljubav. Svoje potpuno razumevanje značenja mozaika i njegovu veličinu sam doživela čestim boravkom u Italiji na specijatističkim studijama. Italija je kolevka prelepih mozaika.

Kreativnost i ljubav prema umjetnosti usmerila me je da napravim nešto jedinstveno. Moj svet mozaika.

Umetnost poznaje mnoge oblike i načine izražavanja. Pogledate li malo dublje ispod površine mozaika, otkriva se jedinstven svet slaganja sitnih delova u celinu koja stvori mozaičnu priču.

Mozaik je puno više od same umetnosti. To je način izražavanja, gledanja na svet i uživanja u svemu što nas okružuje. Mozaici su puno više od same tehnike izražavanja. I dok tradicija mozaika seže u daleku prošlost, iznenađujuće je kako danas ta drevna tehnika sve više zauzima ulogu i u svijetu uređenja enterijera, što joj s obzirom na sve vrednosti kao izuzetne umetnosti zasluženo i pripada. O nekima, na žalost, malo toga znamo.

Mozaik je jednostavno bio u meni i uvek sam imala osjećaj da, bez obzira što o njemu mnogi govore kao o skupoj tehnici ili carskoj tehnici koja je nedostupna, mogu napraviti nešto kreativno, veličanstveno i lepo. Svi smo mi kreativni i mislim da svaki čovek koji oseća strast i ljubav prema nečemu, to lako može i ostvariti.

Od inspiracije i želje do ljubavi i poziva – moj svet mozaika

I tako sam ja krenula da ostvarujem moj svet mozaika. Od inspiracije i želje do ljubavi i poziva. Počeci stvaranja bili su teški. Nedovoljan prostor, alati, materijali, približavanje značaja i vrednosti mozaika našoj publici… Danas je situacija drugačija.

Nakon što sam od ljudi iz svoje okoline dobila pozitivnu reakciju na moj rad, u javila mi se želja da se ozbiljnije posvetim dizajnu, izradi i formiranju brenda. Danas su moji mozaici postali brend ZAIVA MOSAIC. Danas imamo adekvatan prostor u kome je užitak stvarati, publiku koja podržava i kupuje naše proizvode, i svaki je unikat.

Na putu razvoja i stvaranja imala sam veliku podršku, savete i uzore vodećih italijanskih brendova mozaika. Kao što je Sicis i Orsoni. Tu ljubav prema mozaicima, kao i značaj stručne i motivacione podrške, usmerila me je da svoje znanje i iskustvo prenesem i na druge.

Danas sam tu kao deo Beo Art House kolektiva i spremno dočekujem sve kreativce voljne da posete radionice mozaika u Beo Art House edukativnom centruOčekujemo vas!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.