8 trikova za čuvanje umetničkih drangulija
/
/
8 trikova za čuvanje umetničkih drangulija

8 trikova za čuvanje umetničkih drangulija

Rešite se nereda za vašim radnim stolom brzo i lako, uz pomoć predmeta koje već imate! Spremili smo nekoliko ideja za čuvanje umetničke opreme i sitnica.

konci za vezKreativni nered deo je svakog umetničkog radnog stola, ali nekada stvari izmaknu kontroli – sićušne perlice se prosipaju po podu i stolu, ne znate gde ste stavili kopče, konci su zamršeni a olovka je pustila boju i napravila haos u kutiji!

Ako vam se ovako nešto već ranije desilo, vreme je da vašu umetničku opremu smestite malo urednije. Za to ne morate kupovati dodatnu opremu i trošiti novac – uz naše savete, učinićete to uz pomoć stvari koje već imate kod kuće.

#1 Kutijice od Kinder jaja

Sačuvajte male, žute kutijice od igračaka iz Kinder jaja koje kupite deci (ili sebi!) i koristite ih za skladištenje perlica, šljokica ili posebnih traka.

Ove kutijice su veoma praktične i zauzimaju malo mesta, a dobro je i što su na „novijim” kutijicama poklopci povezani, pa ih ne možete izgubiti. Pošto kutijice nisu providne, nalepite etiketu na njih gde ćete napisati šta se unutra nalazi i uštedeti vreme pri potrazi za materijalom koji vam je potreban.

#2 Providne teglice od džema

Providne, staklene ili plastične teglice od različitih džemova ili namaza su idealne za smeštanje umetničke opreme: sigurno ćete naći potrebnu veličinu za sve, od uljanih boja do perlica, kopči za nakit, dugmadi i sličnih sitnica. Odmah ćete videti šta se u njima nalazi, tako da nema preturanja i kopanja po kutijama.

#3 Pernice sa pregradama

Možda se sećate svih onih dečijih pernica na tri sprata, sa posebnom trakom koja drži svaku olovku i flomaster na mestu?

Nema razloga da ih i vi ne koristite!

Ovo je idealan način da imate sve olovke pregledno izložene, bez nereda i traganja za nijansom koja vam je potrebna. Što se tiče dizajna tih pernica… Pa, kome smeta Barbi? Bitna je namena!

#4 Kutije za cipele

Sve sitnije kutijice u kojima držite umetnički pribor možete na kraju da smestite u stare kutije za cipele, ili slične kartonske kutije koje su vam ostale posle kupovine telefona, miksera ili sličnih kućnih aparata.

Opremu možete smestiti direktno u kutije: izmerite je iznutra, prema merama isecite pregrade i nalepite ih, i imate uredno skladište za vaš pribor. I samu kutiju možete učiniti izuzetno dekorativnom, uz pomoć kolaža, nalepnica ili ukrasnog papira, ili je možete oblepiti jednobojnim papirom i crtati šta vi želite direktno na njoj.

oprema za slikanje#5 Rolne od ubrusa i toalet papira

Možda će vam ovo isprva čudno zvučati, ali ne bacajte odmah kartonske rolne od ubrusa i toalet papira – koristiće vam!

Zalepite ih u kutije za cipele o kojima smo pričali u prethodnom delu, ili ih zakačite za table od plute za viseće organizatore. Ovo je idealno za čuvanje i skladištenje:

  • olovki i flomastera;
  • četkica;
  • ukrasnih traka i pertli;
  • igli za heklanje i štrikanje.

#6 Plastični držači za escajg

U plastikarama ćete naći jeftine držače za escajg sa odvojenim pregradama za kašike, viljuške, noževe i ostalo, ali vi ih možete upotrebiti i na drugi način.

U stolove na vašim fiokama postavite ove držače, i imate instant organizator na dohvat ruke. Ovo je dobar način da smestite olovke, veće igle, ukrasni selotejp i tome slične, krupnije zalihe.

#7 Bombonjere

Kada ste završili sa poslasticama koje se kriju iznutra, isperite plastične držače za čokoladice i praline i u njima čuvajte perlice, kopče za nakit, konce i druge sitnice.

#8 Štapići za sladoled

Konci za vez često znaju da se zamrse ako ih nepažljivo stavite u kutije takve kakvi su, pa možete upotrebiti ovaj trik za njihovo smeštanje i organizaciju:

  • namotajte ih na čiste štapiće za sladoled ili četvrtaste komade čvrstog kartona;
  • zapišite na vrh broj konca koji označava nijansu.

Ovako ste se oslobodili nereda, a imate i brži pristup potrebnim nijansama.

Kada jednom lepo i pregledno složite opremu koju imate, divićete se bogatstvu boja skrivenom u kutijicama i pregradama, a možda se odmah rode i nove ideje za umetnička dela!

Bilo da je u pitanju pravljenje nakita ili crtanje i slikanje – možete nam se obratiti radi dodatnih znanja uz pomoć kojih će kreiranje biti lakše i veštije. Pogledajte kurseve i radionice koje imamo u ponudi i pridružite nam se na radionici.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.