Akvarel botanika – kako dekorisati enterijer tako da deluje umirujuće
/
/
Akvarel botanika – kako dekorisati enterijer tako da deluje umirujuće

Akvarel botanika – kako dekorisati enterijer tako da deluje umirujuće

Slikanje je hobi koji pozitivno utiče na našu psihu, oplemenjuje nam dušu a uspešan produkt koji dobijemo ovim hobijem može oplemeniti i naš dom. U tekstu koji sledi upoznaćemo vas sa akvarel botanikom, tehnikom slikanja vodenim bojama inspirisanom prirodom. 

Motivi iz prirode su najveća inspiracija mnogim umetnicima, a mi vam otkrivamo kako ih kroz slikanje implementirati u dizajn enterijera

Šta je akvarel botanika i kako je uklopiti u enterijer?

Akvarel botanika  predstavlja slikanje vodenim bojama inspirisano motivima iz prirode, među kojima preovladavaju motivi biljaka i cveća. Kombinacije boja su slobodne i biraju se po ličnom nahođenu i afinitetu. 

Botaničke ilustracije mogu biti izuzetan detalj u enterijeru, a sjajno bi se uklopile u “health and wellness” dizajn enterijera, koji se bazira na kreiranju prostora u kojima se upotrebljavaju prirodni materijali i praktikuju zdrave životne navike, uz fokus na ekologiju i održivi razvoj. 

Dakle, tehnika akvarela koja teži laganim i osvežavajućim prikazima iz kojih buja život, u kombinaciji sa motivima biljaka, cveća, lišća i ostalih prirodnih tvorevina, čini akvarel botaniku izuzetno interesatnom disciplinom čije slike mogu oplementi svaki enterijer, dajući mu dozu mira i kreirajući spokojan ambijent. 

Šta se može oslikavati uz akvarel botaniku?

Ukoliko vas slikarsko platno ne inspiriše dovoljno, i ne želite da se vaša kretivnost ukroti ramom za slike, uz pomoć akvarel botanike možete je ispoljiti i na drugim mestima. 

Tako na primer možete dekorisati zidove botaničkim motivima, i na taj način u potpunosti izmeniti izgled određene prostorije u stanu. Možete dodati i sitne detalje, ili iskoristiti kapacitete zida da pustite mašti na volju.

Takođe, možete se odlučiti i za oslikavanje nekog starijeg komada nameštaja, ukoliko želite da mu udahnete novi život. Ipak, imajte u vidu da je vodene boje najbolje koristiti na platnu i papiru, a ukoliko ste početnik biće sasvim dovoljno da se zadržite na ovim podlogama i ispoljite svoju kreativnost. 

Ukoliko budete zadovoljni ishodom, vašu sliku možete uramiti i okačiti u neku od prostorija u vašem domu. Ovo može biti izuzetan detalj, koji će biti autentičan i unikatan. 

Uključite decu u dekoraciju njihove sobe 

Deca se susreću sa vodenim bojama obično već i vrtiću, kada kreiraju svoja prva mala umetnička dela. Vi im takođe možete doneti vodene boje, i zajedno sa mališanima praktikovati akvarel botaniku. Njihove radove možete iskoristiti kao dekoraciju dečije sobe

Bez obzira na to koliko je dete vešto u oslikavanju prirodnih motiva, izlaganje njegovog dela na ovaj način biće izuzetno pozitivan stimulans za vašeg mališana. Pustite ga sa se igra bojama i nijansama, i da oslika biljke onako kako ih vidi, a ovako uramljena uspomena ostaće i dugo nakon što se enterijer detetove sobe izmeni. 

Kako akvarel botanika oplemenjuje prostor?

Akvarel motivi botanike

Dela akvarel botanike predstavljaju dašak prirode u zatvorenom prosotru. Ukoliko nemate uslova da gajite različite biljke u svom domu, onda ih bar možete imati na slici.  Enterijer u kome se nalaze prirodni detalji, kao i slike sa prirodnim motivima, deluje pozitivno na naše emocije, dajući nam spokoj i mir. 

Ukoliko i sami oslikavate botaničke motive akvarel tehnikom umirujuće dejstvo ćete osetiti tokom čitavog tog procesa, s obzirom da ovakav hobi veoma opušta i ima blagotvorna dejstva na našu psihu.

S druge strane, enterijer oplemenjen biljkama kao i delima akvarel botainke, u skladu je sa prirodom i samim tim predstavlja prijatno okruženje za čoveka. Zelena boja opušta, pa će tako prisustvo ove boje u različitim nijansama u našem domu izuzetno oplemeniti prostor i dati mu smirujuću notu.

Dakle, akvarel botanika je tehnika koja će vam pomoći da kroz umetnost donesete prirodu u vaš dom i da ga oplemenite tako što ćete kreirati autentičan, vama svojstven i miran ambijent za život.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Нема производа у корпи.