Gde kupiti materijal za pravljenje sapuna
/
/
Gde kupiti materijal za pravljenje sapuna

Gde kupiti materijal za pravljenje sapuna

gde kupiti materijal za izradu sapunaSaznajte gde sve možete pronaći dobre materijale za izradu sapuna – većina njih se nalazi u vašoj neposrednoj okolini!

Pravljenje sapuna je izuzetno zabavan i kreativan hobi jer finalni proizvod u potpunosti zavisi od vaše mašte, i razne opcije su vam otvorene. Možete se fokusirati na dizajn i boje, oblike, ili namenu sapuna: za suvu ili masnu kožu, osetljivu i protiv peruti, za kosu, lice, telo…

U zavisnosti od toga ćete birati i sirovine, koje možete pronaći na najrazličitijim mestima; većinu njih možete nabaviti i na ovim lokacijama.

Pijace

Na pijacama (proverenim) robu dobijate direktno od proizvođača, i znate šta kupujete, tako da ćete biti sigurni da su u vašim sapunima prirodni sastojci.

Pored delića voća, pčelarskih proizvoda i koštunjavih plodova, na pijaci se mogu kupiti i sušene biljke kojima se sapuni često ukrašavaju. Dodajte struk lavande ili cvetove kamilice, ne samo u čaj već i u proizvode za negu; konkretno, ova dva cveta smiruju i opuštaju, a posebno je uživanje sticati nova znanja o dejstvima biljaka dok pravite nove sapune.

Knjižare i hobi – radnje

U knjižarama, specijalizovanim umetničkim prodavnicama i radnjama za hobi opremu nalaze se raznovrsni alati i oprema koji će vam u izradi sapuna dobro doći.

Ovo uključuje kalupe najrazličitijih oblika i motiva, ali i alat za sečenje, slikanje, rezbarenje i ukrašavanje sapuna – kako bi oni bili što lepši i atraktivniji!

Prodavnice zdrave hrane

Razne vrste sitnog semena i sušenog voća, cveća i čajeva ubacuju se u sapune radi dekoracije, i proizvode blagi piling efekat koji skida mrtve ćeilje i osvežava kožu. Te proizvde možete na meru da nabavite u nekoj prodavnici zdrave hrane, po povoljnijoj ceni nego kada ih tražite na drugim maloprodajnim mestima, i u količini koja vam je potrebna.

Pored toga, u ovim radnjama prodaju se i eterična ulja koja sapunima daju razne mirise i vrste lekovitih svojstava koja neguju kožu. Ipak, vodite računa da li su u pitanju ulja tako obrađena i proizvedena da ne škode telu!

Specijalizovane prodavnice sa organskim namirnicama

Jedan od razloga iz kog su prirodni, ručno rađeni sapuni tako traženi i cenjeni jeste korišćenje potpuno prirodnih, zdravih i organskih sastojaka uz minimalnu obradu koja uništava zdrava svojstva. Konzervansi, emulgatori, agresivne hemikalije i veštačke boje su izbačeni.

Zato ćete u prodavnicama sa organskim namirnicama pronaći veoma dobre dodatke za sapune:

  • semenke i koštice organskog voća (sameljite ih za piling);
  • pčelinje proizvode;
  • hladno ceđena ulja: maslinovo, kokosovo, ricinusovo…

Cvećare

Od cvećara, niko ne zna bolje koje su cvasti jestive, koje sadrže lekovite sastojke, a koje su otrovne. U providne sapune možete ubaciti jedan od celih, svežih cvetova sa blagotvornim dejstvima i učiniti da izgleda kao prelep delić prirode u vašim rukama.

Apoteke i biljne apoteke

materijal za izradu sapuna

U bolje opremljenim apotekama možete pronaći i one manje interesantne, a preko potrebne sirovine za pravljenje sapuna. Ako ne prolazite kroz ceo proces pri izradi, od početka, u nekim apotekama može da se kupi gotov glicerin za sapun, u koji kasnije samo dodate ukrase i oblikujete ga po želji.

Biljne apoteke prodaju eterična i lekovita ulja, trave i hidrolate – neophodne sastojke zdravih sapuna.

Onlajn prodavnice

Ako ga nema na internetu – verovatno i ne postoji!

Proces samostalne izrade sapuna danas je toliko usavršen da iz kućne radionice može izaći tako kvalitetan proizvod, da se nijedan fabrički ne može meriti sa njim, a sve sirovine i alat možete pronaći u onlajn prodavnicama. Guglajte, istražujte, upoređujte cene i kvalitet – i pronađite pravu tehniku za sebe.

A za pravi početak – svratite kod nas!

Bahov kurs izrade sapuna omogućava vam da u ovaj lep, kreativan hobi uplivate dobro informisani, sa osnovnim znanjima i veštinama; hobi možete unaprediti, pretvoriti u svoj mali biznis, ili praviti prelepe sapune i kozmetiku na poklon porodici i prijateljima.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.