8 kreativnih poklona za 8. mart
/
/
8 kreativnih poklona za 8. mart

8 kreativnih poklona za 8. mart

pokloni za osmi martJedan od praznika koji je veoma popularan na našim prostorima je 8. mart. Poklone najčešće dajemo majkama, ženama i devojkama. Tog dana na ulici polovina ljudi su muškarci sa buketom cveća u rukama, a druga polovina su devojke koje su svoj buket već dobile. Pročitajte kako da ne budete kliše, i svojoj devojci ili mami poklonite nešto kreativno u skladu sa simbolikom ovog praznika.

8. mart je u istoriji bio velika pobeda žena

U istoriji, ovaj praznik zabeležen je kao simbol borbe žena za svoja prava, pre svega, u Rusiji, a kasnije i na međunarodnom nivou. 8. mart prvi put se obeležio 1911. godine, kada su žene bile maksimalno potčinjene. One nisu imale ni osnovna ljudska prava, kao što je pravo glasa, i odlučile su da to promene.

Kasnije, kada je praznik 1975. godine, bio prihvaćen i od strane UN, simbolika borbe žena za svoja prava se polako gubi, i praznik postaje konzumeristički, poput Dana zaljubljenih. Svi volimo poklone, i svi volimo da poklanjamo, ali kada pokloni postaju obaveza i rutina njihov lep smisao se gubi.

Kada biramo poklon za mamu ili devojku, važno je da u taj poklon uložimo iskrenu ljubav i kreativnost, kako bi taj poklon imao dušu, i pokazao ljubav koju osećamo prema osobi kojoj poklanjamo.

Nije najvažnije kupiti skup poklon, već pažnja koju pružamo onome koga volimo. Mi ćemo vam predložiti neke ideje, kako bismo podstakli vašu kreativnost prilikom spremanja poklona za ovaj 8. mart.

Poklon za mamu za 8. mart

Važno je da svoje dete podstičete na kreativnost i iskazianje osećanja. Pokušajte da ga aktivirate u izradi poklona za mamu, i prepustite mu da jedan poklon napravi potpuno samo. Postoje pokloni koji su veoma laki za pravljenje, a izražavaju simboličan znak pažnje.

Cveće od papira

 

Dete od tračica i lepka može napraviti cveće od papira. Osim tračica i lepka, potrebna vam je jedna plasična kutija, koju će dete ukrasiti kako želi, i ukrasno kamenje koje ćete staviti umesto zemlje u kutiju.

Kreativna čestitka

Osim toga, može da napravi i čestitku, kao i da samostalno napiše neku poruku. Kako bi dete znalo o čemu se radi, ispričajte mu o istoriji ovog praznika, i prepustite ga njegovoj mašti.

Potrudite se da poklon ne bude pranje sudova tog dana, jer to ne bi trebalo da bude samo mamin posao, već kućne poslove treba da obavljaju svi ukućani. Mamama nikako nemojte kupovati sredstva za čišćenje, male kućne aparate ili sudove, jer su toga sigurno imale dovoljno.

Crtež ili slika su uvek divan poklon

Ukoliko vaše dete ima talenat za crtanje i slikanje, inspirišite ga da nacrta nešto specijalno za mamu. Ukoliko ima talenat za pisanje, može da napiše pesmu unutar čestitke koju je samo napravilo. Naravno, detetu uvek možete pomoći u izradi, kako bi konačnim ishodom bilo što zadovoljnije.

Poklon za devojku za 8. mart

Kako biste iznenadili devojku, morate da budete veoma kreativni, jer klasični pokloni za 8. mart, poput cveća, slatkiša, plišanih igračaka, više nikog ne iznenađuju.

Večera i film u duhu praznika

Možete spremiti ili naručiti večeru za vas dvoje iz omiljenog restorana, a nakon toga prepustiti se maratonu filmova ili serija. Ukoliko želite da ispoštujete duh praznika, preporučujemo film Las 13 rosas, o ženama koje su se borile za pravednije društvo.

Putovanje u Rusiju će oduševiti vašu devojku

Osim filmova, lep poklon i može biti izlazak na neko od vaših omiljenih mesta, ili putovanje u zemlju u kojoj se ovaj praznik rodio – Rusiju.

Posetite Muzej istorije Jugoslavije

U Beogradu možete posetiti Muzej Jugoslavije, i sa vašom devojkom uživati u upoznavanju sa istorijom socijalističke Jugoslavije, i sa borbom naših žena za svoja prava.

Napišite, naslikajte, napravite nešto originalno

Ako ste romantična osoba ili imate neki talenat, možete svojoj devojci napisati pesmu ili pismo, naslikati nešto što ima posebnu važnost za vas, ili odsvirati na gitari vašu pesmu.

U zavisnosti od toga dokle ide vaša kreativnost i koliko ste vešti sa rukama, možete se prepusiti i izradi nakita. Krenite od najlakšeg, napravite svojoj devojci minđuše, to će joj se sigurno dopasti.

Poklonite kurs – podstaknite kreativnost vše devojke

Devojci možete pokloniti i jedan od naših kurseva ili radionica, ukoliko znate da ima talenta i da želi da usavršava svoje veštine u umetnosti.

Kreativnih poklona ima mnogo, najvažnije je da pokažete ljubav i pažnju bez cveća i bez podsećanja na podelu poslova, gde čišćenje i čuvanje kuće uvek pripada ženi.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.