Dekupaž ideje koje će vas oduševiti
/
/
Dekupaž ideje koje će vas oduševiti

Dekupaž ideje koje će vas oduševiti

Mnogi od nas su oduševljeni dekupaž proizvodima, i želimo da ih imamo u svom domu, jer oni čine naše prostorije posebnim i specifičnim. Često mislimo da je dekupaž teško raditi, jer obično izgleda kao prelepo slikarsko delo.

Međutim, dekupaž je, praktično, isecanje sličica koje se lepe na podlogu koju želimo da ukrasimo, pa nakon toga premazujemo velikim količinama laka, što proizvodu daje izgled kao da je naslikan.

Ukoliko želite da napravite predmet koji će u vaš dom, ili dom vaše drage osobe uneti romantiku i senzualnost, onda upišite naš dekupaž kurs, gde ćete naučiti osnovne tehnike, i praviti savršene poklone za Novu godinu.

Mnogi misle da dekupaž nije umetnost, jer vi ne slikate direktno određene detalje, i niste njihov originalni autor, ali to nema nikakve veze. Važno je da je to vaših ruku delo, a kada pustite mašti na volju možete smisliti neverovatne dekoracije koje će oduševiti sve.

Kako biste to postigli, saznajte koje su to odlične ideje za dekupaž koje će raspametiti i vas, a i vaše najbliže.

Šta je dekupaž?

Za dekupaž se koristi repromaterijal, poput salveta i drvenih predmeta. Obavezno je da korsitie lepak i boje, čime će te vašu staru kutiju pretvoriti u prelepi komad u koji možete ostaviti bilo šta.

Dekupaž znači iseći nešto, što objašnjava suštinu ove tehnike, a to je da sečete ukrasni papir sa različitim dezenima i ukrasima, i lepite ga na podlogu. Potrebno je da se papir sjedini sa podlogom kako bi izgledalo da je papir zapravo naslikan na kutiji, a ne zalepljen na nju.

Ukrasni slonovi za sobu

Ovakve dekoracije nekada mogu dosta značiti, jer mnogo doprinose izgledu sobe, a možete lako da ih napravite. Ukrasni slonovi će se sigurno dopasi vašoj deci, a nećete morati da krečite čitavu sobu, ili kupujete novi nameštaj kako biste osvežili sobu, i učinili je detetu ponovo zanimljivom.

Ukrasite lampu i osvežite prostoriju

Luster mnogo doprinosi izgledu sobe, pa je, samim tim, može i ulepšati i naružiti. Kako bi vaš luster postao mnogo upadljiviji na pozitivan način, možete ga ukrasiti raznim dekoracijama i ukrasima.

Ovde prikazujemo ideju sa kartom sveta, koja od običnog lustera pravi originalni luster, koji će oduševiti vaše goste, i pitaće vas gde ste kupili luster. Tada se možete pohvaliti da ste taj luster vi ukrasili, i pokazati svima svoje umetničko umeće.

Unesite svežinu u vaš ormar

Sigurno često pomislite kako bi bilo lepo da kada otvorite ormar, zapljusne vas pozitivna energija i svežina mirisa. Kako biste povećali šarenilo i vesele boje u vašem ormaru, ukrasite stare drvene ofingere zanimljivim cvetnim ukrasima.

Svaki put kad otvorite ormar, ove vešalice će vam popraviti raspoloženje, što je veoma važno kada se ujutru probudite nervozni jer morate na posao.

Napravite saksije za kaktus bez troškova

Sigurno po kući imate stare konzerve, koje su počele da rđaju, ničemu vam ne služe, i samo izgledaju ružno. Izvucite iz ove situacije najbolje, i ukrasite ove konzerve dezenima ptica, sa velikim količinama bele boje, koja će staru konzervu pretvoriti u lepu saksiju.

Ovo je odličan izbor, jer nećete trošiti novac na nove saksije, iskorstičete konezrve koje vam smetaju po kući, a vaše saksije će biti lepe i unikatne.

Ukrasite komade nameštaja

Često se desi da nam dosadi nameštaj koji imate u kući, a nije dovoljno ostario da ga zamenite novim. Kod drvenog nameštaja uvek je dobra stvar što ga možete redizajnirati i renovirati, tako da dobijete potpuno novi izgled sa minimalnim troškovima.

Ukrasite vašu komodu ili ormar, cvetnim, veselim dezenima, koji će uneti živost u vašu sobu. Možete i ofarbati celu komodu u neku veseliju boju, i time potpuno promeniti izgled sobe.

Da li se osećate inspirisano? I vi lako možete savladati dekupaž tehniku! Imate brojne izvore, ali ako volite posvećen pristup i pomoć ljubaznih instruktora u svakom trenutku, naša škola dekupaž tehnike je prava stvar za vas.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.