Enterijer kafića – kreativne ideje za uređenje
/
/
Enterijer kafića – kreativne ideje za uređenje

Enterijer kafića – kreativne ideje za uređenje

Kada je u pitanju enterijer kafića, varijanti i ideja na koji način ih možete urediti po svojoj meri je bezbroj. Ideja za uređenje enterijera kafića nikad ne manjka, ali retke su ideje koje su originalne i kreativne dovoljno da se vaš kafić posebno istakne u moru ostalih lokala.

Ako mislite da je dovoljno da ponudite vrhunsko piće ili obroke – grešite. Poslednjih godina ljudi ne izlaze u kafiće samo kako bi jeli i osvežili se pićem – odlaze u potrazi za kompletnim iskustvom i uživanjem za sva čula. Sem toga, fotogenična i lepo uređena mesta ona su koja u dobu društvenih mreža beleže najveći uspeh u poslovanju.

Zato ne potcenjujte važnost koju lepo uređeni enterijer ima kada je reč o poslovanju kafića. Kako bismo vam olakšali proces uređenja, navešćemo ideje koje smatramo posebno kreativnim, kojima se koriste i profesionalci kada osmišljavaju enterijer za kafiće.

Izlog kafićaDekoracija kafića mogu biti i zidovi – oslikajte ih na unikatan način

Jednostavni i jednobojni beli zidovi u kafiću odlično su rešenje ukoliko volite minimalistički dizajn enterijera, ali i planirate da krečite zidove i osvežavate ih na svakih 10-ak dana (beli zidovi se jako brzo prljaju, posebno na posećenim mestima).

Ako ipak ne spadate u tu grupu ljudi, ali ne želite ni da koristite tapete, koje se pokazuju jako loše kada je reč o ovakvim prostorima (upijaju mirise i dim), pa ste u potrazi za drugim načinom da ukrasite zidove – savetujemo oslikavanje zidova! Boja za zidove je nebrojeno mnogo, pa ih možete uklopiti na najrazličitije načine, a motive odaberite u skladu sa ostatkom enterijera i celokupnim stilom uređenja enterijera.

Nameštaj za kafiće birajte pažljivo i uklopite ih sa zidovima

Kada je reč o nameštaju u kafićima, ono što je obavezno jesu stolovi i stolice koji predstavljaju osnovni inventar za kafić. Formu stolova i stolica, kao i ostale delove nameštaja – birate sami. Preporučujemo da se opredelite za kvalitetan nameštaj čvrstih materijala koji će dugoročno izdržati veliki promet gostiju u kafiću.

Obavezno nameštaj uklopite sa bojom zidova i motivima. Da li ste znali da se i nameštaj može oslikati? Iste motive koje ste stavili na zidove – možete i na nameštaj! Ipak, ne preporučujemo da motivi budu identični – kreativnije je da budu različiti, ali oslikani istim stilom i bojama.

Stolice i stolovi za kafiće treba da budu skladni sa prostorom

Kada su u pitanju stolovi i stolice za kafiće, oni predstavljaju osnovu koja čini inventar za kafiće. Sem toga što smo vas posavetovali da nameštaj za kafiće koji odaberete možda i oslikate, kao i da kupujete kvalitetne delove nameštaja – trebalo bi i da ih uklopite sa ostatkom prostora.

Ukoliko ste odabrali šarenilo na zidovima, zanimljivo osvetljenje i smislili ste dizajn enterijera za kafiće koje podrazumeva zanimljive ukrase i dekoraciju – neka stolovi i stolice budu jednostavniji i svedeniji.

Kao i obrnuto – ako je reč o jednostavnom i svedenom ostatku enterijera – odaberite da stolovi i stolice budu te koje će se posebno isticati šarenilom i zanimljivim dizajnom. Ovako ćete izbeći kič i postići savršen balans kreativnosti.

Oslikavanje zidova u kafićuEnterijer kafića osvetlite na zanimljiv način

Dizajn enterijera podrazumeva i to da veliku pažnju posvetite osvetljenju. Osvetljenje je izuzetno važna stavka kod uređenja bilo kog zatvorenog prostora, ali posebno kod lokala kao što su kafići.

Više je “škola” kada je reč o savetima za osvetljenje kafića, ali ipak je najpopularnija ona koja tvrdi da prostor treba biti osvetliti što više. Naravno, ako želite da vaš kafić bude, pre svega, romantičan – blago osvetljenje uz sveće na stolovima pružiće savršen ambijent.

Ipak, ako je vaš lokal kafić u koji želite da se dolazi na jutarnju kafu i razbuđivanje – prirodno osvetljenje i ogledala koja dodatno osvetljavaju prostor ono su što preporučujemo. Pozabavite se ovim pitanjem temeljno, posavetujte se sa prodavcima rasvete i sigurno ćete napraviti najbolji izbor!  

Moderno kupatilo – još jedna stvar koja utiče na enterijer kafića

Kupatilo kafića i njegovo stanje puno govori o njemu. Čistoća kupatila odaje utisak o tome da se o higijeni izuzetno brine i da je celo mesto čisto i dobro održavano. Sem toga, i sam dizajn za enterijer kafića se može preneti na kupatilo, jer će tako svako kutak kafića činiti jedinstvenu celinu.

Uređenje enterijera kupatila u kafiću takođe biti kreativno i originalno. Predlažemo mozaik, koji će ulepšati izgled toaleta na sasvim poseban način. Za osnovu mozaika daberite kamenčiće u boji zida kafića, a ukrase uredite da budu slični motivima i boji ostalih u lokalu.

Nema sumnje da ćete biti zadovoljni rezultatima ukoliko poslušate ove savete, a vaši gosti obožavaće da posećuju ovo veselo i unikatno mesto. Oslikavanje zidova i nameštaja, kao i izradu mozaika, ali i mnoge druge kreativne usluge, rado ćemo uraditi umesto vas, a ako se u vama probudi kreativnost, kontaktirajte nas i upišite neki od BAH-ovih kreativnih kurseva!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.