Ideje za kreativno uređenje dečije sobe koju će mališani obožavati
/
/
Ideje za kreativno uređenje dečije sobe koju će mališani obožavati

Ideje za kreativno uređenje dečije sobe koju će mališani obožavati

Čini se da je, sa porastom korišćenja društvenih mreža, uređenje enterijera u poslednje vreme uzelo maha i postalo izuzetno popularno i nešto na šta se obraća posebna pažnja. A možda i više nego ostale prostorije u domu, uređenje dečije sobe zahteva kreativno promišljanje i domišljatost kako bi finalni rezultat bio takav da se dopadne kako mališanima, tako i njihovim roditeljima.

Na Instagramu postoji mnoštvo influensera koji se bave ovom delatnošću i koji na svojim kanalima promovišu koncept uređenja doma, pa je lako pronaći inspiraciju i ideje za uređenje dečije sobe. Međutim, slepo praćenje trendova i onoga što je neko predstavio kao idelano, nije dobro, a nije ni praktično.

Svi roditelji, pre nego što se “bace” na uređenje dečije sobe moraju da obrate pažnju na prostor koji im je dostupan, novac koji imaju na raspolaganju, a svakako i na želje i afinitete deteta. Ono što je važno jeste da kreativnošću, maštom i sopstvenom angažovanošću od najmanjeg prostora i budžeta može se napraviti pravo malo carstvo koje će deca obožavati.

Mornarski stil uređenja dečije sobeOslikavanje zidova dečije sobe koje će mališani obožavati

Jedan od najboljih načina da se oplemeni prostorija i da se unesu živost, vedrina i radost u dečiji kutak jeste oslikavanje zidova motivima po želji. Na ovaj način deca u svojoj sobi mogu imate omiljene heroje iz crtanih filmova, video igrica ili stripova. Ovakvo dekorisanje dečije sobe pokazalo se kao omiljeno mališanima jer je prostorija obogaćena mnoštvom boja i motiva koji drže pažnju.

Profesionalni tim slikara u stanju je da sprovede u delo sve što ste vi ili vaši mališani zamislili. Bilo da su u pitanju junaci i scene iz crtanih filmova i serija, pejzaži, motivi iz svakodnevnog života ili nešto drugo, ovakvi unikatni radovi na zidovima učiniće boravak dece u sobi prijatnijim, razviće njihovu maštu, a uz sve to stvoriće uspomene koje će pamtiti do kraja života.

Posvetite jedan kutak sobe negovanju hobija vaših mališana

Ukoliko je i vaše dete kreativac i voli da izražava sebe, svoju maštu i razmišljanja kroz umetnost onda to svakako morate da podržite i motivišete ga da neguje svoj talenat. Svaki hobi dodatno podstiče i pospešuje razvoj dece, a ako je u pitanju neki kreativni hobi onda je vaš mališan sigurno na pravom putu.

Zato, obavezno jedan kutak dečije sobe nega bude posvećen hobiju koji dete ima. Bilo da je u pitanju crtanje i slikanje ili maketarstvo najbolje je sav neophodan materijal i pribor za bavljenje ovim hobijima smestiti u jedan ugao, koji će predstavljati mini kreativnu radionicu unutar same sobe. Pored mesta za igru, učenje i odmor, dete će na taj način na jednom mestu imati i prostor za usavršavanje svojih sposobnosti.

Tematsko uređenje – neka dečija soba priča svoju priču

Ukoliko su vam zanimljive dečije sobe koje izgledaju neobično i nesvakidašnje onda je možda prava stvar da i vašem detetu poklonite jednu takvu. Naime, dekorisanje dečije sobe koje je potpuno u duhu određene teme savršeno će uticati na razvijanje mašte mališana i potpuno ih uživeti u priču koju njihova soba ima da “ispriča”.

Možete napraviti pravo tropsko ostrvo od sobe ukoliko zidove obojite u plavu boju poput pučine mora, na pod postavite zlatno žuti tepih koji će simbolizovati pesak, a umesto kreveta možete nakačiti mrežastu ležaljku za spavanje, koja je jednako udobna, a i njihanje pred san će deca jednako obožavati.

Naravno ovo je samo jedan od predloga, a u zavisnosti od preferencija deteta ali i mogućnosti organizovanja prostora možete pustiti mašti na volju i prirediti svom detetu savršenu sobu koju će obožavati.

Dečija soba sa šarenim detaljimaSaveti za uređenje dečije sobe – o čemu morate voditi računa

Koliko god vaše dete volelo da se igra, nije dobro da dečiju sobu preplavite gomilom igračaka, boja i šarenila. Prostor treba da diše, a dete ne bi trebalo da bude izloženo hrpi igračaka koje neće možda nikada ni koristiti.

Pre nego što krenete sa kupovinom nameštaja i svega što planirate da uklopite u prostor vašeg deteta, odaberite boje s kojima ćete se poigrati. Boje bi trebalo da budu svetle i ugodne. Pretamne boje nisu primerene za dečiju sobu. Ako pak želite tapete, neka one budu korisne.

Na primer, možete da odaberete tapete koje prikazuju kartu sveta i životinje koje žive na određenim kontinentima. Na taj način, dete će zapravo kroz neku vrstu igre mnogo toga naučiti.

Važno je da krevet pozicionirate u deo sobe gde neće biti izloženo nikakvim distrakcijama na koje se zapravo može uticati. Dakle, pazite da nije izloženo promaji, da nije previše mračan deo prostorije, kao i to da nije preblizu radijatora ili klime.

Tepih nemojte da izostavite – idealan je za uređenje dečije sobe jer deca vole da se igraju na podu, pa može da predstavlja i neku vrstu zaštite, a nemojte zaboraviti ni na kutak koji će negovati talenat kod dece.

Uređenje sobe za dečaka – kako organizovati dečiju sobu

Sa sobama za dečaka je lakše raditi jer dečaci uglavnom nisu previše zahtevni kada je kreativno uređenje sobe u pitanju. Naravno i kada je uređenje sobe za dečaka u pitanju važno je početi od osnovnih želja, hobija i afiniteta deteta. Ukoliko se bavi sportom, jedan kutak posvećen toj aktivnosti gde mogu biti smešteni plastični golovi, korpa za čuvanje lopti i njegova sportska oprema su svakako nešto što će njega učiniti posebno srećnim.

Takođe, momci uglavnom vole akcione heroje i junake iz video igrica pa je odličan detalj da se na zidu oslika nešto u tom duhu. Dečaci vole kada imaju dovoljno prostora za igru, pa osim kreveta, ormara i radnog stola, koji su neopodni, ne bi trebalo prostoriju pretpravati sa dodatnim detaljima. Eventualno, lazy bag ili neki rekvizit koji svakodnevno koristi su idealni kada su dečije sobe za dečake u pitanju.

Uređenje sobe za devojčicu – kako organizovati dečiju sobu

Ideje za uređenje dečije sobe su mnogobrojne, a posebno kada je reč o sobama za devojčice gde može da se posveti pažnja gomili detalja. Ono što je jedino važno u svemu tome jeste da se ne pretera. A ukoliko se sa osećajem pristupi ovom poslu i ukoliko se na pravi način oslušnu sve želje deteta, uređenje sobe za devojčicu može da bude prava čarolija koja od prostorije može da napravi savršenu bajku.

Devojčice uglavnom imaju pregršt lutaka, pa je dobra ideja nabaviti zidnu policu na kojoj će one biti poređane. Pored toga u dečije sobe za devojčice možete staviti i brojne druge dekorativne elemente poput lampi, stikera za zid ili ormar, koji mogu da udahnu novi život i starim komadima nameštaja, a poželjno je igrati se i sa bojama zidova ili plafona.

Naši saveti za uređenje dečije sobe bi mogli da vam budu veoma korisni, a kreativno uređenje dečije sobe će umnogome biti olakšano ako se pažljivo pristupi ovom procesu. Ukoliko želite samo najbolje za svoje mališane i ukoliko nemate vremena sami da se bavite detaljima, onda je najbolje da stvar prepustite u ruke iskusnim profesionalcima iz BAH kreativne radionice, koji će izvesti svoju magiju i od dečije sobe napraviti pravu malu bajku.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.