Impresivni kviling ukrasi koje morate videti
/
/
Impresivni kviling ukrasi koje morate videti

Impresivni kviling ukrasi koje morate videti

papirne trake za kviling
Kviling je tehnika kojom savijamo i oblikujemo papir u neverovatne figure, detalje i ukrase. Za pravljenje ukrasa potrebno je koristiti
papirne tračice kojima možete napraviti bezbroj stvari, pa i nakit, kao i ukrase za zidove, koji su postali sve popularniji.

S obzirom na to da nam se bliži Nova godina, kviling ukrasi su pravi izbor za vas, jer vas neće koštati mnogo, a vaš dom će ukrasiti prelepim detaljima.

Drugi naziv za ovu tehniku je filigranski papir, a trake od papira se savijaju, rolaju i oblikuju u želji i modelu koji smo zamislili.

Kratka istorija kviling tehnike

Nastala je u doba renesanse, jer monasi i monahinje nisu hteli da bace ostatke pozlaćenog papira koji se koristio u procesima obeležavanja. Oni su pomoću ovih ostataka stvarali ukrasne predmete kojima su dekorisali manastire i crkve.

U 18. i 19. veku ova tehnika postaje hobi i razonoda uglavnom ženama u Engleskoj, koje su dekorisale nameštaj, stvari po kući, pa čak i porcelan. Nakon 19. veka ova tehnika se širi po svetu i postaje veoma popularna kao vid razbibrige i opuštanja nerava.

Od svog postanka do 21. veka princip kviling tehnike bio je potpuno isti, ali u ovom veku nastaju 3D figrue, pa kviling tehnika biva nadograđena pravljenjem upravo ovih figura.

Dizajni koji će vas zadiviti

Kviling tehnikom možete da napravite bukvalno bilo šta, jer je papir lak za savijanje i otvoren za maštovitost i kreativnost umetnika.

Ovaj hobi je sjajan za one koji imaju izraženiju umetničku crtu, ali nisu uspeli da nađu posao u tom sektoru, pa opuštanje i uživanje za sebe mogu obezbediti u slobodnom vremenu.

Leptir dizajn

Leptir je omiljeni oblik skoro svih koji se bave kviling tehnikom, kao i onih koji vole dekoraciju i detalje. Ne postoji ništa impresivnije od krila leptira, koja su prepuna sitnica, boja i malih oblika koje je potrebno izraditi.

Pored detalja, veoma je važno i slaganje boja i oblika koji če upotpuniti celokupnu figuru leptira.

Cvetni dizajni

Još jedan od omiljenih dizajna mnogih kviling umetnika, ali i ljubitelja ove umetnosti je upravo cvetni dizajn. Svi mi volimo cveće, i nema ništa lepše nego da prošetamo kroz livadu koja je prepuna cveće.

Super heroji dizajn

Kviling tehnika se pomerila od standarnih dizajna i oblika, i krenula u vode filmova, serija i omiljenih likova. Ovi super heroji su izrađeni sa velikom pažnjom na svaki detalj i boju.

Ove figure će oduševiti vaše najmlađe, ali i one starije ljubitelje ove umetnosti, jer su ove figurne toliko impresivne da su spremne i za izložbu.

Morski dizajn

More je jedno od omiljenih mesta svih nas, i svi volimo ono što more donosi – plažu, sunce, morske životinje, opuštanje i uživanje. Kviling ukrasi morskih životinja su jedinstveni, jer su veoma sitni i detaljni, a ovaj će vas apsolutno oduševiti!

Hrana i piće dizajn

Ova dva dizajna su zaiste impresivna jer izgledaju fenomenalno, pa čak možete pomisliti da je u pitanju mnogo savršenija tehnika, od klasičnog savijanja papira.

Ovim iseckanim pomorandžama ne možete da odolite, jer su savršene za vaš dom, kancelariju, ili bilo koji drugi prostor u kom provodite vreme.

Za kviling tehniku potreban je poseban materijal

Papir koji vam je potreban za kviling tehniku je specijalizovan papir, i može se kupiti u radnjama namenjenim za kreativce ove vrste umetnosti. Međutim, za početak možete slobodno koristiti i papir u boji koji se može naći u svakoj knjižari.

Osim papira, potrebna vam je i igla za kviling, i klasične stvari za merenje i sečenje – lenjir, makaze, pinceta, lepak za papir, čiode, tabla od stiropora.

Za početak je dovoljno da naučite nekoliko osnovnih oblika, poput spirale, krugova i slično, kako biste mogli da napredujete u ovoj tehnici i stvarate i najsitnije i najdelikatnije detalje.

Ukoliko vam ide teško pri samostalnom učenju, ili imate problem da nađete alat, upišite naš kurs kviling tehnika, i uživajte u radu, koji će vas oraspoložiti, jer će vaše napredovanje biti brzo i kvalitetno.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.