Kako proslaviti rođendan dece u različitom uzrastu?
/
/
Kako proslaviti rođendan dece u različitom uzrastu?

Kako proslaviti rođendan dece u različitom uzrastu?

Bliži se važan datum, a vi ste nekako u nedoumici kako to sve treba da izgleda? Pročitajte nekoliko naših ideja za organizaciju i proslavu dečijih rođendana i obeležite priliku veselo i bezbrižno!

kolači na rođendanskoj žurciPri svakoj organizaciji događaja navire mali milion obaveza koja niste predvideli, a kada je u pitanju rođendan vašeg deteta, važno je da sve bude savršeno. Ipak, iako ste dobro organizovana osoba, možda vam nije baš najjasnije šta je prikladno za koji uzrast, i šta će biti dovoljno, a šta suvišno na rođendanu.

Ovde smo napravili spisak ideja za dečiji rođendan po uzrastima – uz nekoliko važnih saveta.

Prvi rođendan: sedeljka za odrasle

Prvi rođendan vašeg deteta zapravo neće ni biti slavlje za decu; u tom uzrastu su previše mali da bi im to bilo nešto drugo sem preteranog uzbuđenja i opterećenja, tako da malo slavlje priredite za uzak krug porodice i prijatelja.

Napravite fino okupljanje uz svečani ručak ili večeru koju ćete naručiti ili spremiti, a što se deteta tiče, počastite ga omiljenom hranom i sa malo šlaga – još uvek je rano za puno slatkiša!

Pošto se neće sećati rođendana kad poraste, napravite puno fotografija, razvijte ih i stavite u album koji ćete mu dati kad poraste.

Ako neko od vaših gostiju ima dete približnog uzrasta, neka dođe da se upoznaju; ipak, jednogodišnja deca se još uvek ne igraju, pa vodite računa o tome da taj susret ne traje predugo, jer će možda postati razdražljivi. Celo to okupljanje je već lep, ali i dovoljan doživljaj.

Drugi rođendan će biti sličan: malo igre, malo više zabave, ali ništa preterano!

Treći, četvrti rođendan: počinje žurka!

Do sada su se mališani verovatno već navikli na društvo drugih ljudi, i kapiraju šta znači žurka, pa će se obradovati proslavi.

Biće im zanimljivo da se igraju u društvu vršnjaka – sada pomalo i zajedno, ne samo kraj njih. Naravno, neko će morati da ih nadgleda sve vreme.

Za organizaciju trećeg i četvrtog rođendana ispratite ove predloge:

 • najbolja je kućna proslava, jer još uvek nema puno malih gostiju; obezbedite ćoškove, utičnice i druge potencijalno opasne delove doma da se ne povrede;
 • možete naći i prigodnu igraonicu za dečije rođendane, gde će pouzdani animatori voditi računa o njima sve vreme i organizovati igru;
 • iznesite lagano posluženje i raspitajte se da li neko od gostiju ima alergiju na neku namirnicu;
 • prostor za roditelje – da imaju gde da popiju piće i posluže se;
 • idealno trajanje rođendana za ovaj uzrast je oko sat, sat i po vremena.

Od pete do sedme godine: veći rođendan, prava proslava

Sada rođendan postaje veči, ali možete se opustiti: deca se sada mogu igrati i sama, ali uz nadzor i povremeno uključenje nekoga starijeg ko bi mogao da organizuje aktivnosti. Pronađite malo veći prostor, jer će na rođendan sada dolaziti mnogo više detetovih prijatelja.

Rođendan koji traje dva sata je sasvim u redu za ovaj uzrast, i u to vreme smestite i neki raspored; kako su do sada navikli na aktivnosti strukturisane u vrtiću ili školi, možete obezbediti ovakve aktivnosti:

 • muzičke stolice, pantomime ili fote – zabavne i jednostavne igre za decu;
 • za povučene i stidljive (a i one koji vole) postavite nekoliko stolova sa papirima, bojicama, plastelinom i drugim priborom za slikanje ili vajanje, da mogu prvo malo da se priviknu na veće društvo i uključe se kada budu spremni;
 • oslikavanje lica pri dolasku na rođendan će ih oduševiti!

figure od plastelina na rođendanuŠto se tiče posluženja, jednostavno je najbolje: mini sendviči ili pice, neke grickalice, voda, sokovi i torta sa prskalicom i svećicama.

Rođendan za školarce: od osme do jedanaeste godine

Ša decom ovog uzrasta je najjednostavnije!

Dovoljno su veliki da nije neophodan vaš konstantan nadzor, i najbolje ćete proći ako organizujete rođendan u nekoj popularnoj igraonici ili dečijem klubu, sa nekim starijim ko će povremeno baciti pogled na njih. U obzir dolazi svašta, od tematskih žurki, maskenbala, do kreativnih radionica.

Saveti za rođendan kod kuće

U jednom trenutku, biće najzgodnije da rođendan proslavite kod kuće. Evo nekih saveta za izbegavanje nepredviđenih situacija:

 • sklonite tepihe, stavite prekrivače na nameštaj i odložite sve što je lomljivo ili vam je stalo da se ne isfleka;
 • odredite gde sme, a gde ne sme da se ulazi, i zaključajte sobe;
 • obezbedite mesto gde će moći da prenoće ako je u pitanju pidžama parti ili ostajanje do kasno, a nema ko da ih vozi kući.

Kod rođendana, najvažnije je da se deca lepo provedu, a za to vam ne treba gomila novca i višemesečno planiranje – samo jednostavne, a dobre ideje.

Rođendaonica BAH je idealno mesto za proslavu dečijeg rođendana!

Ljubazni i profesionalni edukatori nadziraće aktivnosti, a deca će imati priliku da uživaju u raznim opcijama za kreativnu zabavu sa drugarima – bilo da odaberu kreativnu radionicu, vajanje plastelinom ili dekupaž.

bojenje lica na rođendanu za decuPoverite nam najradosniji dan u godini, a mi ćemo se postarati za sve ostalo.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.