Kreativne ideje za proslavu dečijih rođendana
/
/
Kreativne ideje za proslavu dečijih rođendana

Kreativne ideje za proslavu dečijih rođendana

Za sve roditelje rođendan njihovog deteta je posebna prilika, kada žele da se potrude da ispune sve želje svoje dece i organizuju zabavnu rođendansku proslavu koja će se pamtiti. Nemojte misliti da je za organizovanje dečijih rođendana potrebno mnogo novca, zapravo sve što vam treba jeste malo slobodnog vremena i kreativnosti. Takođe, sada je dostupna i mogućnost iznajmljivanja prostora, ali i organizovanje dečijeg rođendana u specijalizovanim kreativnim radionicama koje pored dobre zabave, nude i mogućnost da se nešto nauči i ispolji kreativnost.

Deci je tokom proslave rođendana najvažnije da se zabave sa svojim drugarima, a dobra zabava ne mora da bude igranje kompjuterskih igrica, već su tu i brojne aktivnosti u prirodi, kao i zanimljive radionice u kojima je cilj da se stavi akcenat na njihove mentalne i umetničke sposobnosti. Deca najbolje uče igrajući se, a ukoliko im omogućite kreativne igre, pomoći ćete u njihovom intelektualnom, psihološkom i socijalnom razvoju.

Kreativnost dece na proslavi rođendanaProslava dečijih rođendana – kreativne ideje

U zavisnosti od perioda u kojem vaše dete ima rođendan možete odabrati i temu cele proslave. Ideje za dečiji rođendan se razlikuju kod muških i ženskih rođendana, ali treba uzeti u obzir i godine deteta i prilagoditi adekvatnu temu koja će biti interesantna toj dobi. Mogućnosti je mnogo, a ukoliko nemate inspiracije i vremena da sami smišljate i organizujte, onda je najbolje da ideje za rođendan prepustite stručnjacima koji se time bave.

Rođendaonica kao idealno mesto za kreativnu proslavu dečijeg rođendana

Kreativne radionice mogu biti savršeno mesto za sve radoznale mališane koji žele da na neuobičajen način proslave svoj rođendan. BAH rođendaonica može biti idealna prilika da na nesvakidašnji način animirate svoje dete i njegove drugare, da podstaknete njihovo kreativno razmišljanje i pružite im prigodnu zabavu.

Ako se odlučite da rođendaonica bude mesto gde ćete proslaviti rođendan svog deteta, imate priliku da osmislite temu zabave, a s obzirom na to da edukativni centar BAH ima različite kreativne radionice u svojoj ponudi, na vama je da pronađete onu koja će na najbolji mogući način animirati vaše dete.

Bilo da je u pitanju vajanje, dekupaž ili neki drugi vid kreativnog izražavanja deca će se sigurno veoma zabaviti, a prijatni animatori koji rade sa decom imaju ulogu i edukatora, pa nema sumnje da će svojim znanjem i energijom motivisati mališane da budu što bolji i kreativniji.

Šator žurka – kampovanje u prirodi

Ukoliko je vašem detetu rođendan tokom letnjeg perioda, kada je lepo vreme, savršena ideja za originalnu i zanimljivu proslavu rođendana mogla bi da bude kampovanje u prirodi. Dečiji rođendani na otvorenom mogu biti veoma uzbudljivi i nude mnoštvo mogućnosti kako za igru tako i za kreativno izražavanje.

Povedite mališane do obližnjeg parka ili organizujte sve u svom dvorištu, pa postavite šatore na travi i pozovite male kampere da učestvuju u mnoštvu uzbudljivih aktivnosti na otvorenom. Vaše je samo da im postavite “scenografiju”, a nemojte sumnjati da će njihova sposobnost imaginacije iskonstruisati najuzbudljivije priče i događaje, koje će ih sigurno beskrajno zabaviti.

Pidžama žurka nudi prostora za brojne zanimljive aktivnosti

Ukoliko imate dovoljno prostora u svom domu da možete da smestite čitavo društvo klinaca i ugostite ih na spavanju, probajte da organizujtete jednu od tih čuvenih pidžama žurki. Podrazumeva se da prethodno sve morate dogovoriti sa roditeljima pozvane dece. S obzirom na da će, zbog ograničenog prostora, to ipak morati da bude manji skup dece imaćete pravu atmosferu za pričanje priča, igranje različitih društvenih igara, gledanje zanimljivih filmova kao i za zajedničko pripremanje večere. Podstaknite decu da budu kreativni, da crtaju, boje ili da prave različite predmete od papira ili plastelina.

Dečija rođendanska proslavaTematski maskenbal sa likovima iz omiljenog crtanog filma ili bajke

Veoma zanimljiva ideja za dečiji rođendan može da bude i maskenbal, a tema odnosno zadatak za slavljenika / slavljenicu i sve goste jeste da se maskiraju u svoje omiljene likove iz crtanog filma ili bajke. Ono što može biti posebno inspirativno i zanimljivo jeste da mališani sami naprave svoje kostime. Uz ovakvu mogućnost kreativnog izražavanja i slobode sigurno je da će deca na sebi imati nesvakidašnje maske, što će biti posebno zabavno, a pored toga pomaže deci da razvijaju sopstvenu motoriku, sposobnost izražavanja i razvoj socijalizacije.

Dekoracija dečijih rođendana – upečatljive ideje

Kako bi ova rođendanska proslava ostala zapamćena preporučujemo vam da pazite na detalje. Ukoliko se opredelite da proslava rođendana bude organizovana u kreativnoj radionici onda je sigurno da će dekoracija biti odgovarajuća. Ako proslavljate dečiji rođendan u svom domu ili na otvorenom, onda se potrudite da ukrasi za rođendan prate temu i atmosferu, bilo da su u pitanju baloni, igračke ili razni ukrasi koje možete zajedno sa svojom decom izraditi. U zavisnosti od toga za koju se temu rođendana vaše dete opredeli, zavise i boje i materijali koje ćete koristiti.

Kada su u pitanju torte za dečiji rođendan, važno je da osluškujete želje svog deteta kada su u pitanju omiljeni ukusu, ali i oblici, dekoracija, pa pustite mašti na volju i eksperimentišite.

Rođendanske torte, natpisi, šareni papiri i ostale dekoracije za rođendan kojima možete oplemeniti prostor će deci ostati urezane u pamćenju, pa će onda možda baš takav rođendan pamtiti kao najveseliji.

Važno je samo omogućiti mališanima da budu svoji, da budu deca i da se igraju, s obzirom na to da je zdravo igranje najvažniji preduslov za adekvatan razvoj deteta. Ono što je sigurno jeste da su rođendani savršena prilika da svom detetu organizujete druženje u BAH rođendaonici, a upravo to može pomoći vašem detetu da otkrije svoju umetničku i kreativnu stranu.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.