Novogodišnja dekoracija koju možete napraviti sami
/
/
Novogodišnja dekoracija koju možete napraviti sami

Novogodišnja dekoracija koju možete napraviti sami

Novogodišnji praznici su pred nama, te je pravo vreme da razmislimo o poslovima kao što je ukrašavanje doma. Naime, novogodišnja dekoracija stana i dekoracija kuće predstavljaju veoma interesantnu akciju u kojoj možemo upotrebiti svu našu potištenu kreativnost bez ikakvih ustručavanja i granica i zajedno sa članovima porodice napraviti malu novogodišnju bajku od doma.

Ukrasi, novogodišnje jelke, sijalice, lampice, kompletna novogodišnja dekoracija već uveliko krase ulice gradova i izloge svih butika i prodavnica. Veliki izbor boja, oblika, veličina, često nas dovode do toga da se ne možemo odlučiti šta kupiti. Zato je ponekad bolje uzeti stvar u svoje ruke i celu dekoraciju sam napraviti.

Mnoge predmete koje ste nekada koristili za njihovu primarnu namenu, sada možete upotrebiti za izradu prazničnih ukrasa. Sijalice, tegle, stare četke za farbanje, plastične čaše, plutani čepovi mogu poslužiti kao materijal uz pomoć kojeg ćete uz malo mašte i strpljenja učiniti da vaši ukrasi za novogodišnju jelku i cela dekoracija budu potpuno jedinstveni i unikatni.

U daljem tekstu ćete moći da pročitate šta sve od novogodišnje dekoracije možete napraviti sami i kako učiniti da novogodišnja dekoracija jelki i vašeg doma bude nezaboravno iskustvo kako za vas tako i za sve članove porodice.

Novogodišnja dekoracijaDekupaž kao osnova dekoracije

Kada je dekoracija za novu godinu u pitanju, na raspolaganju vam je sve što možete da upotrebite na način na koji mislite da bi bio idealan. Dekupaž tehnika se uči i predstavlja sve popularniju umetnost ukrašavanja objekata lepljenjem obojenog papira na podlogu, koja vam daje svu slobodu da upotrebite maštu. Naime, potreban vam je papir, boje, predmet na koji ćete lepiti obojeni papir, lak za dekupaž i vaša igra može da počne.

Uz malo vremena i strpljenja, svaki komad nameštaja možete učiniti unikatnim. Ako se odlučite da vam dekoracija za kuću bude napravljena vašim vlastitim rukama i trudom, nesumnjivo je da će biti primećena. Ova dekoracija od papira vam može poslužiti ukoliko imate neki stari predmet koji više ne koristite i želeli ste da ga se rešite, da ga ipak sačuvate i napravite od njega potpuno nov novogodišnji ukras za jelku.

Dekupaž možete upotrebiti ne samo kada su ukrasi za jelku u pitanju. Naime, uz tehniku dekupaža vašu dekoraciju stola možete učiniti pravom novogodišnjom. Uz pomoć dekupaža na staklu, od starih čaša koje ne koristite više možete napraviti male vaze ili saksije za cveće sa pozadinom koja odiše motivima Nove godine. Takođe, možete napraviti male svećnjake, ali budite pažljivi sa papirom, jer kao što znate papir lako gori, pa ukoliko bude sa unutrašnje strane čaše ili tegle možete napraviti nepotreban problem.

Ukoliko se odlučite za dekupaž, u svrhu novogodišnje dekoracije možete koristiti i dekupaž na platnu na pojedinim predmetima. Dekoracija dnevne sobe može biti veoma zanimljiva, ako odvojite vreme i na primer na starim jastucima uradite dekupaž kako biste ih osvežili. Za dekupaž na platnu vam je potreban papir u boji, ravna ispeglana podloga bez kvržica, vata i aceton. Kada postavite papir u boju na željenu podlogu, uz pomoć kašike laganim trljanjem prenećete željenu sliku. Najbolje je raditi u delovima, da bi slikala bila što bolje preslikana.

Crtanje kao umeće ukrašavanja

Ono što će svakako najviše obradovati najmlađe je crtanje po raznim predmetima. Ukoliko imate kugle za jelku koje su vam dosadile, ali vam je žao da ih bacite, uzmite četkicu i boju u ruke i počnite sa stvaranjem novogodišnje čarolije. Crtanjem ćete svaki predmet učiniti potpuno specifičnim i neviđenim do sad.

Sama dekoracija prozora može biti veoma zanimljiv posao ukoliko imate ideje i materijal sa kojim radite. Naime, sprejevi u beloj, srebrnoj ili zlatnoj boji mogu od svakog okna prozora napraviti umetnost za sebe i učini da vaša dekoracija stana bude kompletna i potpuna.

Slikanjem na staklusvaki objekat od stakla možete učiniti savršenom novogodišnjom dekoracijom kako kad je dekoracija polica u pitanju, tako i za dekoraciju novogodišnjeg stola i trpeze. A možete i napraviti sami neke novogodišnje poklone.

Ukrasi na jelciSijalice i lampice kao glavni element novogodišnje dekoracije

Igranje svetlom često predstavlja najlepši način da ukrasite vaš dom za praznike. Novogodišnja dekoracija prozora ili dekoracija fasade oko prozora uz pomoć lampica raznih boja može vašu kuću ili stan učiniti najupečatljivijom u kraju.

Naime, ne očajavajte ako vam je neka sijalica pukla ili ne radi, na nju možete samo zalepiti selotejp u boji i na taj način učiniti da vaša praznična rasveta bude drugačija i posebna. Ne zaboravite da novogodišnja dekoracija ulaznih vrata ne može proći bez lampica i sijalica. Uz pomoć selotejpa i novogodišnjih lampica, na vratima možete napraviti bilo koji oblik i učiniti vaša vrata posebnim i prepoznatljivim u celom komšiluku.

Ono za šta još možete koristiti božićne lampice je dekoracija sobe i kompletna novogodišnja dekoracija doma. Svim teglicama ili manjim staklenim posudama kojima je istekla primarna svrha u vašem domaćinstvu dodajte lampice za jelku čiji ćete svetleći deo postaviti unutra, a ostatak pričvrstiti na kanap ili žicu koji će poslužiti kao nosač za ovu dekoraciju.

Mekani ukrasi za jelku

Za nešto spretnije sa iglom i koncem, pravljenje mekanih ukrasa za jelku biće izuzetno zanimljiv posao. Jedino što vam je potrebno je igla i konca u boji u kojoj hoćete, filc, makaze, olovka i malo vate. Na materijalu je potrebno nacrtati oblik koji hoćete, iseći ga makazama, a zatim isti takav oblik napraviti još jednom i spojiti ih oba ručnim porubom. Prilikom porubljivanja ostavite mali prorez kako biste ubacili vatu unutra i svoj ukras popunili. Preporučuje se da konac bude u drugačijoj boji od tkanine, kako bi sam novogodišnji ukras bio upečatljiviji i lepši.

Ne zaboravite da na vrhu ukrasa probušite rupicu kroz koju je potrebno provući konac kako biste prišili traku i okačili ukras na jelku. Ova vrsta dekoracije je idealna ako u kući ima male dece, jer se ništa ne može polomiti i dete se ne može povrediti.

Novogodišnja dekoracija treba da unese praničnu čaroliju u vaš dom, a pravljenje novogodišnje dekoracije treba da podstakne vašu kreativnost i kreativnost porodice. Ukoliko niste sigurni kako se neka od tehnika dekupaža ili slikanja radi, kontaktirajte nas i dođite da zajedno pravimo magiju i pomognemo vam da vaš dom izgleda kao iz novogodišnjeg filma.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.