10 ideja za slikanje na staklu: umetnost na prozirnoj podlozi
/
/
10 ideja za slikanje na staklu: umetnost na prozirnoj podlozi

10 ideja za slikanje na staklu: umetnost na prozirnoj podlozi

Slikanje na staklu je vrlo efektan i originalan način da ulepšate svoj enterijer i date novo ruho svojim starim predmetima od stakla. Pronađite inspiraciju za oslikavanje stakla u našem novom tekstu!

Ako imate stare staklene vaze, flaše i čaše, ili stanu nedostaje malo živosti – zašto ne biste oslikali staklene elemente omiljenim bojama i učinili da sve zablista? Potrebne su vam samo boje i malo mašte i vremena, a nećete potrošiti mnogo novca da ostvarite svoje zamisli.

Odaberite neku od tehnika za slikanje na staklu i upustite se u novu umetničku avanturu!

#1 Čaše

Nije problem pronaći povoljne staklene čaše za svakodnevnu upotrebu, ali među njima veoma su retke one koje su lepo dizajnirane i dekorisane, sa detaljima živih boja.

Na svu sreću, to možete ispraviti sami – tako što ćete oslikati svoje čaše!

Bilo da imate stare i pohabane ili ste dobili neke nove, ali nezanimljive, možete ih ukrasiti u tren oka i pri tome se sjajno zabaviti. Odaberite geometrijske šare, raskošno cveće, ptice ili voće – idejama nema kraja! Možete u ovu aktivnostuključiti i decu i pomoći im da naslikaju ilustracije svojih omiljenih junaka iz filmova, serija ili igrica.

#2 Prozori, za prizor iz Vaše mašte

Odaberite sami u šta ćete gledati kada pogledate kroz prozor preko dana, tako što ćete na njima naslikati bajkovite prizore u kojima biste najradije i živeli.

Oslikavanje prozora je sjajno iz više razloga:

  • šarama ćete obezbediti sebi malo privatnosti ukoliko živite na nižim spratovima ili ste previše blizu susednim prozorima i terasama;
  • ako ste zaljubljeni u vitraže, a nemate mogućnosti da ih ugradite – iscrtajte prvo konture crnom bojom, pa ih popunite jarkim tonovima radi sličnog efekta (koji košta neuporedivo manje);
  • kada Sunce osvetli slike na prozorima, proizvešće prelep efekat raznobojnog svetla koje prodire u Vaš stan i čini ga zaista posebnim mestom.

#3 Vaze za cveće

Svež buket cveća je i sam po sebi divan ukras, koji će osvežiti i uneti radost i optimizam u svaku prostoriju. Ako je dovoljno lep – možete ga staviti i u najobičniju staklenu flašu.

Ipak, u danima kada ste zaboravili da svoju vazu napunite cvećem, neka ona sama posluži kao ukras. Oslikajte svoju staru vazu kako biste dobili sasvim nov predmet, ili dodatno ulepšajte običnu staklenu flašu od vode koju vam je bilo žao da bacite jer je lepog oblika.

Vlati trave, bubamare ili potpuna pokrivenost apstraktnim nanosima boje? Birajte ono što se slaže uz vaš enterijer i uživajte u stvaranju!

#4 Unikatni svećnjaci iz vaše radionice

Aromatična sveća je idealan ukras za zimsko veče ili romantičnu večeru: ispunjava prostoriju lepim mirisom i stvara jedinstvenu atmosferu.

Kao dodatak tome, ona može poslužiti i kao ukras: oslikajte je bojama koje će praviti spektakularnu igru obojenih senki kada plamen zatreperi. Flašu koja vam leti služi kao vaza za cveće zimi napunite svetlucavim lampicama – univerzalna i upotrebljiva dekoracija koja svetli u mraku!

#5 Slike za sebe – ukrasite zidove u domu

U zastakljene ramove ne morate staviti slike, bar ne naslikane na papiru; možete naslikati prava umetnička dela direktno na staklu – veoma originalan način da svoj enterijer umetnički obogatite.

Ovako naslikana umetnička dela su takođe i veoma originalan poklon: format može biti i džepne veličine.

Dopadaju vam se naše ideje? Naučite da ih primenite i sami!

Naš kurs slikanja na staklu omogućava vam i sami da svoje ideje sprovedete u delo! Uz stručnu pomoć naših umetnika, obezbeđenu opremu i odličnu zabavu, dodajte u svoju biografiju još jednu prelepu veštinu.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.