Gde kupiti materijal za dekupaž?
/
/
Gde kupiti materijal za dekupaž?

Gde kupiti materijal za dekupaž?

dekupaž kutijeMaterijal za dekupaž zapravo možete nabaviti na svakom koraku – u nastavku ćete saznati gde šta treba tražiti, i čime sve možete obogatiti svoju tehniku!

Dobar materijal je pola posla, a gde ga možemo pronaći je posebna priča.

Ta priča, ipak, ima srećan kraj – svi materijali za dekupaž mogu se kupiti kod nas, a ono što vam treba često možete pronaći već u obližnjoj prodavnici. Ove radnje treba da obiđete u potrazi za lepim papirom i dobrim lepkom koji će vam trebati.

Hobi radnje

Zaputite se u neku od hobi radnji kako biste pronašli materijal dobrog kvaliteta, a usput možete pitati prodavce (i druge mušterije) za dodatne savete u vezi sa tehnikom i stvarima koje su vam potrebne. Razgledanjem lepog materijala i dekoracija možda će se u vama roditi nove ideje, ili ćete se pokrenuti ako ste u umetničkoj blokadi.

Knjižare

Lepak sa šljokicama, dekorativni selotejp, ukrasne salvete, lepe hemijske olovke i markeri sa specijalnim efektima – stvari koje treba tražiti u knjižarama. Mnoge od njih sada gotovo sasvim liče na hobi – radnje, sa sekcijama posebno namenjenim materijalima za dekupaž.

Pozamanterije

Neko za dekupaž bira salvete ili papire različitog dezena, debljine i kvaliteta, a pojedini za dekoraciju ovom tehnikom biraju i tekstil.

Na ovaj način stvarate otpornije i kvalitetnije umetničke predmete, koji se neće pohabati tako brzo kao stvari ukrašene isečcima novina i salveta, a takođe proširujete svoj izbor dezena. Pored materijala raznih vrsta, tu su ukrasne trakice, dugmići, konci i perlice – sve ono čime možete dodatno oplemeniti svoj dekupaž projekat.

Super marketi

Velike prodavnice odvojene u posebne sekcije – od svega po malo!

Nekada ćete u njima pronaći velika pakovanja prelepo dizajniranih salveta po povoljnoj ceni, što je naročito praktično ako dekupažirate velike predmete, poput nameštaja, i treba da isečete puno motiva.

U odeljku za decu probudite dete u sebi birkajući olovke, nalepnice, boje i četkice među školskim priborom, a za sjajne delove pogledajte korpe sa ukrasnim papirom i papirom za pakovanje poklona. Kako će vam i za brisanje viška lepka trebati nešto, kupite najjeftinije ubruse, vatu ili toalet – papir kaad ste već tu.

Još jedna ideja – čvrste i kvalitetne motive možete isecati sa dekorativnih kesa za slave i rođendane! One obično vise kraj flaša sa pićima ili pored kase, pa i među njima možete pronaći nešto lepo i upotrebljivo za vaš novi dekupaž projekat.

dekupaž poslužavnikFarbare

U farbarama ćete naći preko potreban materijal za dekupaž. Ovde nema papira ili drugih dekorativnih zaliha za dekupažiranje, ali svakako će vam trebati:

  • valjkovi i četke različitih dimenzija;
  • šmirgla;
  • PVA lepak i lepak u spreju, kao i druge vrste lepkova u zavisnosti od toga sa čime radite;
  • farbe veće trajnosti i izdržljivosti;
  • završni sjajni ili mat sprejevi i lakovi za učvršćivanje poslednjeg sloja radova.

Prodavnice alata

Pored farbara, i na ovim mestima ćete pronaći dobar alat za rad. Može da se desi da prođete mnogo jeftinije ako kupite skalpel, sunđere, noževe i makaze ovde, nego u knjižari; oprema ovde nije naročito zanimljivo dizajnirana, ali možete biti sigurni da je sasvim efikasna, praktična i kvalitetna jer se koristi za molerske i druge pipave radove.

Ako ste se angažovali na nečemu velikom, potražite ovde šlajfericu umesto što se zamarate sa ručnim šmirglanjem.

Naručite sa interneta

Ovo je najbolja varijanta za kupovinu opreme za dekupaž – izbor prevazilazi i najbujniju maštu, a mogu se naći i izuzetno povoljne cene, daleko ispod onih u specijalizovanim prodavnicama.

Pretražite ponudu salveta, lepkova, šljokica i jednostavnih predmeta za ukrašavanje na Aliekspresui uverićete se u to; tu su cene najniže moguće, a ako želite malo bolji kvalitet, zaputite se na Amazon. Prateći umetnike na Instagramu, saznaćete gde i kako oni nabavljaju dobar materijal, pa isprobajte i sami!

Unapredite svoju veštinu dekupažiranja kod nas!

Ukoliko ste potpuni amater, ili smatrate da se vaše umeće ukrašavanja dekupaž tehnikom može unaprediti – možda će naš kurs dekupaža biti prava stvar za vas, ali i vaše dete!

Uz pomoć veštih umetnika i sa obezbeđenom dodatnom opremom, na času dekupaža naučićete mnogo toga – svratite na prvi čas i uverite se!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u korpi.